Zece tone de deșeuri urmau să fie arse ilegal într-o comună din Dâmbovița. Autoritățile au aplicat operațiunea Jupiter

Zece tone de deșeuri urmau să fie arse ilegal într-o comună din Dâmbovița. Autoritățile au aplicat operațiunea Jupiter
Sursa foto: Garda Naţională de Mediu / Facebook

Mai multe echipaje de polițiști și mascați au efectuat în această dimineață zeci de percheziții în orașul Găești și în alte șase comune din împrejurimi. Oamenii legii au căutat hoți de lemne și contrabandiști de țigări și braconieri, suspecți acuzați că ard ilegal mașini dezmembrate.

Autoritățile au efectuat 73 de percheziții

Autoritățile au efectuat marți dimineața 73 de percheziții în județul Dâmbovița, unde peste 50 de persoane au fost duse la audieri într-un dosar care implică ardere ilegală a unor deşeuri, de contrabandă cu ţigări, furt de lemne şi cerşetorie cu minori, conform observatornews.ro.

La întreaga operaţiune participă peste 670 de poliţişti şi jandarmi, însoţiţi de inspectorii de la Garda Naţională de Mediu. Întreaga acțiune este supravegheată din aer de un elicopter al Inspectoratului General al Aviației Române.

Anchetatorii au descoperit 10 tone de deșeuri

Polițiștii au percheziționat locuințele suspecților de pe o stradă întreagă din localitatea Mătăsaru. Până în acest moment, anchetatorii au descoperit zece tone de deșeuri, care urmau să fie arse în mod ilegal. De asemenea, oamenii legii au ridicat și două arme de tip airsoft pentru care nu existau autorizaţii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`