Nu toate momentele virale de la o Olimpiada se termină cu medalie de aur. Totuși, cu mii de oameni care au participat la JO de la Paris și milioane de telespectatori în întreaga lume, nu s-a ratat niciun moment interesant. De la un înotător neașteptat în piscina de La Defense Arena până la un trăgător cu pistolul din Turcia, Jocurile Olimpice au avut parte de „o mulțime de momente unice.
Spectatorii de la La Defense Arena i-au văzut pe unii dintre cei mai buni sportivi de pe planetă concurând.
Acei înotători s-au antrenat ani de zile pentru a apărea în cel mai popular bazin.
Cu toate acestea, când o cască de înot a rămas blocată pe fundul piscinei, au avut nevoie de altcineva care să salveze ziua.
Un bărbat de vârstă mijlocie a fost pe fază. Îmbrăcat în niște pantaloni scurți foarte colorați, bărbatul a reușit să se scufunde și să recupereze casca, înainte de a ridica brațul pentru a primi o urale din partea mulțimii.
Trăgătorul turc Yusuf Dikec, care a câștigat o medalie de argint la proba de 10 m cu pistolul cu aer comprimat pe echipe mixte, a fost, fără îndoială, cel mai popular personaj din Paris.
Bărbatul în vârstă de 51 de ani a optat să nu poarte echipamentul high-tech al concurenților săi de tragere și a ținut nonșalant pistolul, cu mâna cu care nu trăgea băgată lejer în buzunar.
Înotatorul norvegian Henrik Christiansen a devenit viral pentru recenzia sa despre brioșa cu ciocolată din Satul Olimpic.
Christiansen, care a postat recenzii de mâncare din sat pe rețelele sale de socializare, a evaluat brioșa, extern, cu 11/10, numind gustul „nebun”.
Recenzia sa online a atras atenția altor sportivi, care au continuat să își posteze propria recenzie despre brioșă.
@henrikchristians1 Olympic Village food review! A little surprise at the end too! Smash like and subscribe for part 2✌🏻 #fyp #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #foodreview @Olympics @paris2024 @Mr.Nicho ♬ original sound – Z7duckx_Music
„Muffin Man” nu a reușit să ajungă în finala probelor de 800 m sau 1500 m liber în piscină și a terminat pe locul 25 la proba de 10 km, dar a plecat acasă cu o nouă poreclă.
Stephen Nedoroscik de la echipa SUA își aștepta rutina de pe calul cu mânere, cu ochelarii pe ochi, foarte concentrat, arătând destul de inofensiv.
Odată ce ochelarii au dispărut, tânărul de 25 de ani s-a transformat într-o mașinărie și a oferit o performanță lipsită de emoții atât în echipă, cât și în probele individuale.
În urma celor două medalii de bronz ale sale, iubita lui și-a schimbat profilul pe X în „Doamna calului cu mânere”.
Apariția sa i-a adus comparații cu Clark Kent, alias Superman, Nedoroscik folosind chiar și steagul Statelor Unite pe post de pelerină când și-a sărbătorit victoria.
Săritorului francez Anthony Ammirati i s-a refuzat, din cauza unor circumstanțe unice, șansa de a ajunge la o finală olimpică chiar la el acasă.
Deși rundele de calificare nu prea reușesc să atragă atenția atât de mult, a apărut un videoclip în care Ammirati dă jos bara absolut neașteptat.
Tânărul de 21 de ani a văzut latura amuzantă și a postat pe rețelele de socializare: „Când e mai multă agitație din cauza bărbăției decât pentru performanță”.
Rachael Gunn din Australia nu a reușit să capteze imaginația noului public global de breakdance.
Lectora universitară în vârstă de 36 de ani a pierdut vineri concursul de trei turnee cu un scor total de 54-0.
Rutina ei a fost batjocorită de utilizatorii rețelelor de socializare în timp ce a sărit pe scenă ca un cangur, s-a rostogolit pe podea și stătea uneori în cap.
Fotograful francez Jerome Brouillet a realizat o fotografie a surferului brazilian Gabriel Medina, care a câștigat medalia de bronz la surfing.
Poate că a sărit de tot de pe val, dar a meritat pentru succesul pe care l-a avut în întreaga lume.
Rapperul și producătorul de discuri american Snoop Dogg a fost văzut la aproape fiecare eveniment din Paris.
El a comentat evenimentele pentru Compania Națională de Radiodifuziune (NBC) și s-a asigurat să se facă remarcat în fel și chip.
Întrebarea „de ce își mușcă atleții medaliile” ar putea fi una pe care și-a pus-o și chinezoaica Zhou Yaqin.
Un videoclip al gimnastei, care și-a asigurat argintul la bârna feminină, a arătat-o părând puțin confuză când italiencele Alice D’Amato și Manila Esposito și-au mușcat medaliile.
Zhou le-a urmat exemplul, dar doar și-a pus medalia la buze, în loc să-și înfigă dinții în noua sa medalie.
În mod tradițional, gestul era făcut pentru a verifica dacă aurul era sau nu real, acum fotografii sunt cei care le cer sportivilor să se asigure astfel că medalia este reală.