Zboruri anulate de Tarom. Unii pasageri au așteptat și 16 ore în aeroport

Zboruri anulate de Tarom. Unii pasageri au așteptat și 16 ore în aeroport
Foto simbol: Hepta.ro / MMA / F.F.

Haosul pe aeroportul Otopeni continuă după ce Tarom a anulat zeci de zboruri începând de dumincă noaptea. Pimloții și copiloții -au declarat inapți de zbor, iar pasagerii au așteptat ore în șir în aeroport, obosiți și flămânzi.

Nici marți nu este sigur cum va arăta situația, dacă pasagerii vor reuși să ajungă la destinație sau nu. Piloții au făcut o grevă spotană pentru a atrage un semnal de alarmă referitor la condițiile de muncă, la salariile mici și la lipsa personalului, conform știrileprotv.

Reprezentanții Tarom au transmis că, marți, va avea loc o ședință pentru a stabili creșterea salariilor piloților.

Vacanțe date peste cap de Tarom

Mii de pasageri și-au luat gândul de la vacanțe și de la planurile pe care le aveau după ce au văzut tabelele din aeroport.

„Nu ne-au anunțat de dinainte. Asta este deranjant”, a spus o femeie.

Unii călători au așteptat chiar și 16 ore în speranța că ceva se va schimba și vor reuși într-un final să urce în avion.

„Am avut un zbor spre Istanbul care s-a amânat. Apoi ni s-a refăcut zborul la 9 seara care s-a amânat. La fel, nu ni s-a spus nimic. Ni s-a dat pentru poimâine, iar noi am pierdut cazările, vacanța”, a mai spus un pasager.

Câțiva pasageri au căutat soluții pentru situația creată.

„Am mai găsit un zbor la 8 de dimineață, dar cu posibilitatea de a se anula”, a spus o femeie.

„La Baia Mare nu mai există zbor până joi. Eu zbor la Cluj și îmi da cursă de acolo pentru Baia Mare”, a mai declarat un bărbat.

„Merg prin Paris, Paris-Amsterdam, la 9:25 ajung în Amsterdam. Am cumpărat unul nou și pe celălalt o să mi-l ramburseze care e anulat, sper…”, a spus o femeie.

Și zborul care trebuia să ducă la Paris delegația României pentru summintul NATO a fost anulat, iar membrii Guvernului au reușit să ajungă la destinație cu o aeronavă militară.

Greva mascată a piloților Tarom

Peste 20 de piloți și copiloți s-au declarant inapți de zbor, invocând motive de oboseală extremă sau probeleme de sănătate. Potrivit reglementărilor, dacă în 48 de ore starea lor nu se va îmbunătăți, vor trebui să meargă la medic pentru o evaluare foarte amănunțită înainte de a se urca în avion.

Reprezentanții Tarom spun că ar fi o grevă mascată, iar piloții și copiloți ar face acest lucru pentru a obține salarii mai mari și condiții de muncă mai bune.

„Companiile private au și salariați mai mulți decât compania Tarom, salariați per avion, au și salarii mult mai mari, un pilot la compania Wizz air câștigă 10 mii de euro, la Tarom până în 5 mii de euro pe lună. Toți salariații companiei Tarom financiar sunt nemulțumiți de salariul pe care îl au”, a declarat Narcis Pașcu, Președintele Sindicatului Unit TAROM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`