Weekend-ul la munte, un lux pentru mulți români! Cât trebuie să plătească o familie pentru câteva zile la Predeal

Weekend-ul la munte, un lux pentru mulți români! Cât trebuie să plătească o familie pentru câteva zile la Predeal
Sursa foto: Freepik.com

În fiecare weekend liber, românii renunță la jungla urbană din București sau din cele mai mari orașe din țară și aleg să petreacă câteva zile la munte. Deși prețurile nu sunt pentru buzunarele tuturor, stațiunile montane din România sunt pline de turiști.

Comparând prețurile, în stațiunile din țară, românii trebuie să plătească mai mult decât în Austria sau în Bulgaria. Anul acesta, Poiana Brașov este mai prietenoasă cu turiștii, având prețuri mai mici decât în Predeal.

Cât costă un weekend la munte anul acesta

Anul acesta, turiștii adulți trebuie să plătească aproximativ 265 de lei pentru schi pass de o zi. În cazul copiilor, prețul unui schi pass de o zi pornește de la 110 lei și poate ajunge până la 125 de lei. Astfel, familiile cu doi copii care vor să schieze un weekend întreg la Predeal trebuie să plătească aproximativ 1.500 de lei.

La Sinaia, un schi pass de o zi costă între 210 și 230 de lei.

Poiana Brașov vine anul acesta cu prețuri mai mici decât în Predeal și Sinaia. Schi pass-ul de o zi pentru adulți costă 200 de lei, în timp ce pentru copii costă 120 de lei, cu 20 de lei mai mult decât anul trecut.

Românii găsesc prețuri mai bune la Rânca, unde un schi pass costă 120 de lei pentru adulți și 60 de lei pentru copii, scrie Cancan.ro.

Cei care vor să schieze pe domeniul schiabil din Transalpina Voineasa trebuie să plătească pentru un schi pass 170 de lei, în cazul adulților, și 105 lei în cazul copiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`