Vremea se schimbă radical. Florinela Georgescu (ANM): Răcirea va fi foarte puternică. Temperaturile cele mai ridicate din cursul zilelor vor porni de la -7 grade (VIDEO)

Vremea se schimbă radical. Florinela Georgescu (ANM): Răcirea va fi foarte puternică. Temperaturile cele mai ridicate din cursul zilelor vor porni de la -7 grade (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Următoarele două zile va fi încă foarte cald în mare parte a României, dar apoi masa de aer foarte rece venită dinspre zona arctică se va extinde deasupra întregii țări, a declarat directoarea executivă a ANM, Florinela Georgescu, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Florinela Georgescu (ANM), pe B1 TV, despre schimbarea vremii

Întrebată despre răcirea anticipată, directoarea executivă a ANM a explicat: „Așteptăm deocamdată două zile în care în mare parte a țării va fi încă foarte cald. Duminică, de exemplu, în regiunile sudice încă mai așteptăm temperaturi de 16, poate chiar 17 grade, în timp ce în nordul Moldovei începe răcirea. Deci nu este exclus ca deja duminică jumătatea de nord a Moldovei să nu mai aibă temperaturi mai mari de două-trei grade, în timp ce, cum spuneam, încă aerul foarte cald rămâne în sud”.

„După care masa de aer foarte rece venită dinspre zona arctică se va extinde deasupra întregii țări. Este un proces, de altfel, la scară mare, care va cuprinde pe parcursul săptămânii viitoare cea mai mare parte a continentului. Noi ne așteptăm ca în țara noastră cel mai frig să fie luni, marți, miercuri, după care a doua parte a săptămânii să aducă o ușoară creștere de temperatură. Semnalele însă pentru cealaltă săptămână, deci dincolo de 15 ianuarie, sunt că ne-am putea aștepta la un al doilea val de aer foarte rece”, a continuat Florinela Georgescu.

„Vă spuneam că Moldova deja de duminică începe să simtă răcirea, răcirea va fi foarte puternică luni-marți în toate regiunile țării. Probabil maximele în aceste două zile vor porni de la -7, -8 grade, deci temperaturile cele mai ridicate din cursul zilelor vor porni de la -7, -8 grade în Moldova și nu vor mai depăși 2-4 grade în partea de sud-est a țării, acolo unde va fi cel mai cald, dacă putem spune asta”, a continuat ea.

„Pe de o parte, precipitațiile vor fi aduse, duminică, luni, mai ales dinspre Marea Mediterană, dinspre un ciclon care evoluează sau va evolua acolo. Pe de altă parte, frigul vine asociat unei formațiuni de presiune atmosferică ridicată dinspre latitudinile nordice. O astfel de evoluție va aduce, cum spuneam, precipitații, la început ploaie (…), apoi ninsoare luni în mare parte a teritoriului, mai abundentă probabil, de așteptat, în Moldova”, a explicat Florinela Georgescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`