Vremea neprielnică împiedică pelerinajul către Sfinx: Participanții pierd momentul apariției piramidei energetice

Vremea neprielnică împiedică pelerinajul către Sfinx: Participanții pierd momentul apariției piramidei energetice
Sursa Foto: Facebook @Munte energie pura

Viscolul și gerul anulează „pelerinajul” de Ziua Sfinxului. În acest sfârșit de săptămână, județul Prahova, se află sub avertizare Cod Galben pentru vreme rea.

În județul Prahova cad ninsori abundente, viscol și temperaturi de -15 grade Celsius la altitudini de peste 1800 de metri. Avertizarea cod galben aduce și rafale de vânt de peste 80 km/h.

S-au anulat excursiile de Ziua Sfinxului

Ghizii montani din Prahova, responsabili cu organizarea tradiționalelor drumeții către Bucegi în ziua de 28 noiembrie, au luat decizia de a anula excursiile. Siguranța participanților este prioritară, iar condițiile meteorologice periculoase au determinat echipa să renunțe la evenimentul anual.

Într-un anunț postat pe Facebook, unul dintre organizatori explică detaliat motivele anulării. Vântul puternic, stratul de zăpadă abundent, și temperaturile scăzute au făcut drumețiile impracticabile și periculoase. Organizatorii își exprimă regretul, dar subliniază importanța priorității acordate siguranței participanților.

Traseul excursiei de la Sfinxul

Cu transport asigurat din orașele de la baza muntelui, inclusiv Sinaia, Bușteni, Azuga și Predeal, excursia trebuia să ofere participanților o incursiune fascinantă prin Transbucegi, Cota 1500, Lacul Bolboci, Canionul Cheile Tătarului, Grota Uraului și Peștera Ialomiței. Cu toate acestea, condițiile meteo periculoase au determinat organizatorii să anuleze tradiționalul pelerinaj.

„Ziua Sfinxului” și Piramida Energetică

„Ziua Sfinxului” este un eveniment anual marcat la granița dintre Dâmbovița și Prahova începând din 2013. Conform tradiției locale, la ora 16:45 în ziua de 28 noiembrie, când soarele apune, deasupra Sfinxului se formează o piramidă energetică de lumină, susținută de credința că aceasta emană energii puternice. Cei care ajung la acest loc în această perioadă a anului mărturisesc că trăieasc experiențe paranormale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`