Vremea miercuri, 7 februarie. O zi neobişnuit de caldă, cu soare în sud şi în sud-est

Vremea miercuri, 7 februarie. O zi neobişnuit de caldă, cu soare în sud şi în sud-est
Un val de aer rece de origine arctic maritim va traversa întregul continent

Temperaturile se vor menține ridicate miercuri, 7 februarie, în majoritatea zonelor. Termometrele vor înregistra temperaturi cuprinse între 8 grade în depresiuni și 20 grade în ținuturile sudice. Chiar dacă vremea pare să fie una frumoasă, vântul rămâne insistent.

Vremea în România miercuri, 7 februarie

În Dobrogea și Bărăgan sunt așteptate valori de până la 20 grade, iar vântul va avea intensificări temporare.

În Moldova Sudică și în nordul Munteniei va fi o atmosferă însorită, dar și un vânt activ. Va persista aerul cald, iar după-amiază temperaturile urcă la 17 grade.

Pe de altă parte, în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina cerul va fi înnorat. Vântul bate mai tare în zonele de munte.

Față de ziua anterioară, se răcește în nordul Transilvaniei și în Maramureș, unde vor fi în jur de 12 grade. În Maramureș domină atmosfera închisă şi apar câteva ploi slabe.

În vestul României găsim vreme schimbătoare, înnorări şi condiţii de ploaie în zona Crișanei. Temperaturile maxime vor ajunge la 14 grade.

Și în Transilvania se înnorează din când în când. S-ar putea să apară şi o ploaie slabă, iar la începutul zilei sunt condiţii de ceaţă. Vântul continua să agite atmosferă, dar nu mai ajunge la viteze mari, scrie stirileprotv.ro.

În Oltenia va fi o zi de primăvară, cu un cer senin și o atmosferă plăcută la orele prânzului. Temperaturile vor ajunge până la 17 de grade.

Și în ținuturile sudice valorile vor fi mult prea ridicate pentru data din calendar, potrivite pentru luna Aprilie. Cerul se va însenina și se vor înregistra până la 18 de grade.

Cum va fi vremea miercuri, 7 februarie, în Capitală

În Capitală va fi o zi însorită, cu temperaturi mult prea ridicate pentru data din calendar. Se vor înregistra până la 18 grade. La noapte, minima va ajunge la 5 grade.

Cod portocaliu de vânt, în două județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vând în județele Suceava și Neamț, valabil de miercuri dimineața de la ora 08:00 până marți în jurul orei 10:00. Se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 120 km/h.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:36 - Peste 90% dintre gospodăriile rămase fără energie electrică din cauza inundațiilor au fost reconectate
07:25 - Premiile Emmy 2024: Cum s-a terminat duelul dintre Shogun și „Ursul/The Bear”. Lista completă a câștigătorilor Emmy 2024
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)