Meteo: Vremea în perioada 13-16 aprilie. Revin ploile în cea mai mare parte a țării. Iată care sunt regiunile afectate

Meteo: Vremea în perioada 13-16 aprilie. Revin ploile în cea mai mare parte a țării. Iată care sunt regiunile afectate
FOTO: Pixabay.com

Vremea se schimbă radical în următoarele zile. Revin precipitațiile în cele mai multe zone ale țării. Iar pe alocuri, în special la munte, vor fi înregistrate condiții de viscol și ninsoare, informează Digi24.ro.

Săptămâna ce tocmai a început vine cu schimbări de temperatură în toată țară și precipitații sub formă de ploaie sau chiar ninsoare în zonele de munte. Iată care sunt avertizările meteorologilor în perioada 13 – 16 aprilie și cum va fi vremea în Săptămâna Mare:

Luni temperaturile se mențin ridicate

Date de 13 aprilie și prima zi a săptămânii vine cu temperaturi ridicate. Vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. În anumite regiuni însă se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie.

Zonele montante și submontane vor apărea averse, însoțite de descărcări electrice. În zona montantă înaltă, vântul va sufla slab.

În București, în cea de-a doua parte a zilei cerul va fi parțial noros. Aversele de ploaie vor fi însoțite de descărcări electrice luni, în Capitală.

Marți, vremea se răcește în aceste zone ale României

Temperaturile încep să scadă în toată țara, dar în special în nord, vest și în centru, unde va ploua pe arii extinse în timpul zilei de 14 aprilie.

Ninsorile și lapovița revin în țară tot de la această dată, iar la munte se va putea observa și depunderea unui strat consistent de zăpadă. Cele mai afectate zone vor fi Maramureș, Transilvania, regiunea subcarpatică a Moldovei. Începând cu orele serii, ninsorile și viscolul vor fi înregistrate și în dealurile sudice. În Carpații Meridionali, vântul va ajunge la rafale de 100km/h ce vor viscoli ninsoarea.

Jumătatea de sud a țării va înregistra averse și descărcării electrice, spre seara fiind înregistrate averse și precipitații sub forme mixte. În centru, sud și este vântul va sufla cu 65km/h, iar izolat vor fi înregistrate condiții de grindină.

Miercuri, vremea se ameliorează

Începând de miercuri, vremea din toată țara se îmbunătățește treptat. Data de 15 aprilie vine cu ameliorarea cindițiilor de ploaie și grindină din anumite regiuni ale țării.

În București se vor înregistra precipitații slabe la această dată, însă temperaturile vor fi considerabil mai scazute față de primele zile ale săptămânii, vremea fiind mai rece. Temperaturile maxime care se vor înregistra în capitală vor fi de 15 grade Celsius, iar vântul va sufla slab, până la moderat.

Joi, temperaturile cresc treptat

În cea de-a doua parte a săptămânii vremea se ameliorează. Mercurul din termometre va crește, iar temperaturile vor fi mai mari. Se va încălzi considerabi pe întreg teritoriul țării și în Capitală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`