Vremea se anunță deosebit de caldă în weekend. Iată unde se vor înregistra cele mai mari temperaturi și cum va fi în Capitală

Vremea se anunță deosebit de caldă în weekend. Iată unde se vor înregistra cele mai mari temperaturi și cum va fi în Capitală
FOTO: Pixabay.com

Ploile, furtunile violente, vemea rece și mai ales vânt s-au înregistrat în acestă săptămâna în România. De duminică, 10 mai însă vremea se va încălzi neobișnuit de mult pentru această perioadă a anului, iar temperaturile vor crește până la 27-28 de grade.

Un val de aer tropical, din Nordul Africii, lovește România, în următoarea perioadă, iar vreme se încălzește deosebit de mult în toată țară. Meteorologii anunță temperaturi maxime curpinse între 27 – 28 de grade Celsius, iar în în sud-estul țării s-ar putea înregistra chiar valori record pentru această perioadă a anului, de până la 30 de grade Celsius, relatează Adevărul.

În weekend vremea se anunță extrem de frumoasă, valorile din termometre fiind mult mai mari față de ultima perioadă.

Vremea joi, 7 mai

În timpul zilei de joi vremea se menține rece, temeperaturile maxime din termometre fiind curpinse între 12 și 20 de grade celsius, în timp ce valorile minime înregistrate se vor încadra între 1 și 11 grade, relatează sursa citată anterior.

Cerul va fi mai mult noros, iar local va ploua în nord-estul țării. La multe, vântul va sufla tare, în special în Carpații Meridionali, dar va avea intensificări și în restul teritoriului, în special în Moldova. Joi, în Capitală vremea va fi rece, cu un cer variabil. Vântul va sufla moderat, însoțit de intensificări pe parcursul zilei, iar temperaturile vor fi curpinse între 5 și 17 grade Celsius.

Vremea în România, vineri

Ziua de vineri aduce creșteri ale temperaturii, iar vremea va deveni în general frumoasă. Izolat se vor înregistra precipitații slabe, sub formă de ploaie, în special în nord – estul României. Cerul va fi variabil, cu unele înorări, iar izolat vor exista condiții de ceață.

În Moldova, în Dobrogea și la munte vântul va sufla slab, până la moderat. Temepraturile maxime înregistrate în această zi în România se vor încadra între 15 și 23 de grade Celsius, în timp ce valorile minime vor fi cuprinse între -2 și 10 grade Celsius, informează sursa citată mai sus.

La Bucureși, vineri, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse de 20 de grade. Valorile minime din termometre, ce vor fi înregistrate în Capitală în această se încadrează între 6 și 8 grade Celsius.

Cum va fi vremea în weekend?

În weekend românii au motiv de bucurie. Vremea va fi frumoasă și stabilă. În cele două zile libere se va încălzi în toată țară, fiind înregistrată o creștere semnificativă a temperaturilor.

Începând cu ziua de duminică, valorile mexime înregistrate vor crește simțitor pe întreg teriotirul României. Maximele înregistrate în țară se vor încadra între 27 și 28 de grade Celsius, așa cum se întâmplă cu valorile din timpul verii.

În data de 11 mai, luni, meteorologii anunță temperaturi ridicate mai ales în partea de sud și de est a României, unde valorile maxime din termometre vor ajunge și până la 30 de grade Celsius. Vremea deosebit de caldă din România, ce se va înregistra în următoarele zile se datorează unui val de aer tropical, venit din nordul Africii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`