Vremea astăzi, 02 februarie. Regiunile vizate de precipitații și vânt puternic. Cod galben în 4 județe

Vremea astăzi, 02 februarie. Regiunile vizate de precipitații și vânt puternic. Cod galben în 4 județe
Sursa Foto: Pexels.com

Ziua de astăzi, 02 februarie, se anunță a fi una cu precipitații și vânt puternic. Termometrul va ajunge până la 10 grade.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de ceață, valabil în trei județe.

Cum va fi vremea în țară

Astfel, în Dobrogea și Bărăgan se anunță o zi înnorată, potrivit Știrilorprotv. Vântul devine mai insistent. Temperaturile scad față de ziua trecută și se opresc pe la 6-7 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea va fi schimbătoare. La amiază se vor înregistra 7-8 grade, valori mai ridicate decât ar fi normal la început de februarie.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se răcește față de ziua anterioară și maximele ajung la 5-6 grade. În nordul Moldovei este posibil să ningă. În rest sunt condiții de lapoviță, iar vântul prinde putere.

Pe de altă parte, în nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi înnorat. Sunt așteptate precipitații slabe, în special ninsori și în jur de 4-5 grade după prânz.

Nici în vest nu se arată soarele. Se vor înregistra 5-6 grade. În sudul Banatului se intensifică vântul.

În Transilvania atmosfera va fi închisă. O să ningă în zonele de munte. Se vor înregistra 4-5 grade. La noapte o să fie ger și -10 grade în zona Miercurea Ciuc.

În Oltenia se arată trecător soarele. Vântul va fi activ. Maximele ajung la 10 grade.

Cum va fi vremea în București

În Capitală vremea va fi schimbătoare. Cerul va fi înnorat. Vor fi condiții de ploaie sau lapoviță. Maxima va ajunge la 7 grade. La noapte se înnorează și minima ajunge la -3 grade.

Cod galben în 4 județe

Mai multe avertizări nowcasting Cod galben de ceață și vânt au fost emise, vineri dimineață, de către ANM.

Astfel, până la ora 10:00, în județele Caraș-Severin, Arad și Bihor se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Totodată, până la 10:00, se vor semnala  intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90…100 km/h. în județele Hunedoara și Caraș-Severin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`