Vremea se încălzește în prima jumătate a lunii ianuarie. ANM a emis o nouă prognoză meteo

Vremea se încălzește în prima jumătate a lunii ianuarie. ANM a emis o nouă prognoză meteo
Foto: pixabay.com

ANM a emis prognoza meteo pentru prima jumătate a lunii ianuarie 2020. Temperaturile sunt în creștere și pot ajunge până la 8 grade Celsius.

CUTREMUR LA PRO TV! ANDREEA ESCA, ÎN SCAUN CU ROTILE! ACCIDENTUL A FOST CUMPLIT (GALERIE FOTO)

În Banat, vremea va debuta cu un regim termic în general caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu o medie a maximelor ce se va situa în jurul valorii de 2 grade Celsius.Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni şi se vor situa în medie între -4 şi -2 grade, mai puţin în primele trei nopţi, când vor tinde spre valori de -8 şi -6 grade Celsius, conform stirileprotv.ro.

În zona Crişanei, primele zile ale intervalului de referinţă vor fi caracterizate de valori ale temperaturii aerului apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime diurne ce se vor situa în medie în jurul a 2 grade. După data de 8 ianuarie se estimează o creştere a temperaturii aerului, spre valori de 7 grade în data de 10 ianuarie, iar până la sfârşitul intervalului de referinţă variaţiile termice vor fi nesemnificative, cu maxime de 4 – 6 grade, în medie regională. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni şi se vor situa în medie între -4 şi -2 grade, mai puţin în primele trei nopţi când vor tinde spre medii de -8 şi -6 grade Celsius.

BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! CORINA CHIRIAC ȘI ADRIAN ENACHE AU DAT VESTEA CEA MARE: SUNT OFICIAL ÎMPREUNĂ! NU SE MAI ASCUND (GALERIE FOTO)

În Transilvania, valorile termicevor fi cuprindeîntre 0 şi 5 grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului de referinţă şi se vor situa în medie între -8 şi -4 grade.

Valorile de temperatură vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta în zona Maramureşului, dar în mare parte se vor situa între1 – 5 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul perioadei de prognoză şi se vor situa în medie între -6 şi -2 grade. În intervalul 8-11 ianuarie trecător vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe, iar în rest regimul pluviometric va fi deficitar.

BOMBĂ! DELIA MATACHE ȘI-A NĂUCIT FANII DIN PRIMA ZI A ANULUI. A POZAT GOALĂ PUȘCĂ ȘI A ÎNCINS INTERNETUL (GALERIE FOTO)

În Moldova, media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 0 grade la începutul perioadei, dar din data de 8 ianuarie se estimează o creştere a temperaturii aerului, spre valori medii diurne de 6 grade în data de 10 ianuarie, iar până la sfârşitul intervalului de referinţă variaţiile termice vor fi nesemnificative, cu medii ale maximelor de 3 – 5 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni şi se vor situa în medie între -6 şi -2 grade, mai puţin în primele trei nopţi, când vor fi spre medii de -7 şi -6 grade.

În Dobrogea, intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic caracterizat de valori ce se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru această dată, cu medii ale maximelor de 0 – 3 grade şi ale minimelor de -5 şi -3 grade Celsius. Ulterior vremea se va încălzi treptat şi până în data de 11 ianuarie, mediile diurne vor ajunge în jurul valorii de 7 grade, iar cele nocturne spre 0 – 2 grade Celsius.

ȘOC ÎN MUZICA POPULARĂ! VESTEA DESPRE NICULINA STOICAN A CĂZUT CA UN TRĂSNET. VĂ ANUNȚĂM CU REGRET CĂ…

În zona Munteniei, valorile termice vor creşte de la 1 – 3 grade în prima zi, până la 7 – 9 grade în 11 ianuarie, iar cele nocturne de la -8 şi -6 grade Celsius, spre -3 şi -1 grad în aceeaşi perioadă.

În Oltenia, regimul termic diurn va fi în creştere de la valori medii de 3 – 4 grade Celsius în prima zi de prognoză, până la medii de 7 – 9 grade în 10 şi 11 ianuarie.Valorile termice nocturne se vor situa uşor sub cele climatologic specifice în această perioadă din an în primele trei nopţi, apoi vor fi în creştere, de la medii de -8 şi -6 până la -3 şi 0 grade în 11 ianuarie.

În zonele montane, valorile termice diurne vor fi în creştere, de la -8 grade în prima zi a intervalului de referinţă, până spre 4 grade în ziua de 10 ianuarie. În restul intervalului de prognoză, maximele, deşi cu uşoare variaţii, vor fi cuprinse între 0 şi 2 grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului de referinţă şi se vor situa în medie între -7 şi -4 grade, exceptând primele trei nopţi, când acestea se vor situa şi sub pragul de ger, în medie între -12 şi -8 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`