Vreme severă în România: Ce anunță un site meteorologic european (FOTO)

Vreme severă în România: Ce anunță un site meteorologic european (FOTO)
Foto: pixabay.com

Bucureștiul ar putea fi lovită de o tornadă anunţă site-ul meteo Accuweather.

Despre o vreme severă care ar putea să afecteze sud-estul țării se vorbește și pe site-ul European Storm Forecast Experiment, unde se precizează că în România s-ar putea produce căderi masive de grindină.

Pe harta disponibilă pe acest site se poate vedea că o alertă de nivel 1, cea mai puternică, a fost emisă pentru sud-estul României și nord-vestul Bulgariei, zone în care ar putea apărea căderi mari de grindină.

Potrivit informațiilor publicate luni pe site-ul Accuweather, în București ar urma să se producă ”furtuni, unele violente; furtunile pot fi însoțite de averse puternice, grindină mare, vânturi care pot provoca pagube și o tornadă”. Avertizarea vizează și mai multe regiuni din județul Prahova, potrivit publicației Observatorul Prahovean. Este vorba despre zona Ploiești și localitățile limitrofe (Blejoi, Păulești, Ariceștii Rahtivani, Târgșoru Vechi).

Contactați de B1.ro, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorlogie (ANM) au declarat că sunt șanse slabe ca o tornadă să lovească Bucureștiul.

Chiar dacă nu vorbesc explicit depre producerea unei tornade, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis luni două atenţionări cod galben de precipitaţii şi instabilitate atmosferică accentuată. (Detalii AICI)

Foto:estofex.org

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`