Vreme deosebit de rece, ninsori şi vânt puternic. Noi avertizări ale meteorologilor (HARTA)

Vreme deosebit de rece, ninsori şi vânt puternic. Noi avertizări ale meteorologilor (HARTA)
Foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizările de vreme rea, valabile în perioada următoare pentru aproape toată țara.

Specialiștii susțin că până pe 8 aprilie, ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece – temperaturile vor fi cu 8 – 12 grade sub mediile multianuale.

„În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte”, a transmis ANM.

Foto: ANM

Cod galben de vânt și ninsori

Până miercuri, 5 aprilie, ora 14.00, este valabil un cod galben de intensificări ale vântului, predominant ninsori și strat de zăpadă.

ANM anunță că, în această perioadă, vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova, rafalele urmând să depășească 55 – 65 km/h și, pe arii restrânse, 70 – 75 km/h.

La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi predominant ninsori, temporar viscolite, și se va depune strat de zăpadă.

În sud și sud-est vor fi ploi moderate cantitativ, iar în rest vor fi precipitații mixte.

Cod portocaliu de ninsori viscolite

De asemenea, tot până miercuri, ora 14.00, va fi în vigoare un cod portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă.

Meteorologii susțin că în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpații Meridionali și în Carpații Orientali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, va continua să ningă, temporar viscolit și se va depune strat consistent de zăpadă. Rafalel vor depăși 55 – 65 km/h.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`