Vrancea, zguduită de 3 cutremure în ultimele 24 de ore: Un alt seism s-a înregistrat în Transilvania

Vrancea, zguduită de 3 cutremure în ultimele 24 de ore: Un alt seism s-a înregistrat în Transilvania

Vrancea a trecut printr-un nou val de cutremure. Numai în ultimele 24 de ore s-au produs 3 seisme, în această zonă, la care se adaugă unul în Transilvania. Toate însă au avut magnitudini reduse. Cel mai mare cutremur a fost de 3,3 pe scara Richter, iar cel mai mic 2,4.

Cel mai recent, magnitudinea de 2,4 pe scara Richter, s-a petrecut luni dimineață în Vrancea, la ora 6:51, la o adâncime de 91 de kilometri. Epicentrul seismului a fost localizat la 154 de kilometri de București, 44 de kilometri de Focșani și 35 de kilometri de Covasna.

Un alt cutremur de 3,3 s-a produs miercuri în Vrancea, la ora 16:37, la adâncimea de 154 de kilometri.

Vrancea este o zonă expusă cutremurelor. Seismele cu magnitudinea de sub 4 pe scara Richter sunt considerate a fi de intensitate ușoară. De regulă, acestea nu provoacă victime sau pagube semnificative, iar unele nu sunt resimțite pe o rază mai mare de câţiva kilometri.

Reprezentanţii Institutului Naţional de Fizică a Pământului au dat asigurări că nu există motive de îngrijorare şi au precizat că aceste mişcări tectonice nu au legătură cu cele ce au avut loc în Italia în ultimele zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`