Vouchere de vacanță 2024. Ce valoarea au acestea și unde se pot folosi

Vouchere de vacanță 2024. Ce valoarea au acestea și unde se pot folosi
Foto: Captură YT

Voucherele de vacanță sunt primite de unii angajați ai instituțiilor statului, dar începând din acest an, nu toți bugetarii vor mai beneficia de ele.

Cine va primi vouchere de vacanță

Astfel, doar anagajții statului care nu au salarii nete mai mari de 8.000 de lei pe lună vor mai primi tichetele de vacanță, măsură ce va fi menținută până în 2026. În mediul privat, angajatorul va decide dacă va acorda acest beneficiu angajaților, conform Adevărul.

Voucherele de vacanță sunt oferite în iulie sau august, în perioada concendiilor de vară, dar fiecare companie își stabilește data la care le va emite.

Valoarea voucherelor de vacanță

Tichetele au o valoarea de 1.600 de lei pe an, fiind suma primită dacă angajatul lucrează full-time. Pentru cei care au un contract part-time sau sunt plătiți pe oră, valoarea voucherului se va calcula în funcție de numărul de ore lucrate. Tichetele se vor impozita cu 10% în luna în care sunt oferite, iar impozitarea depinde de politica fiecărei companii. Impozitul se poate reține direct din salariul sau prin virament bancar.

Voucherele se pot utiliza pentru vacanțe pe teritoriul României. Ele nu pot fi transferate altcuiva, fiind emise cu numele angajatului, și vor fi acceptate de către hotelieri doar în baza buletinului.

Ele sunt valabile un an de la emitere, moment de când acestea nu vor mai putea fi utilizate pentru că au expirat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`