Votul cu privire la ridicarea imunității lui Călin Popescu-Tăriceanu a fost amânat cu câteva luni

Votul cu privire la ridicarea imunității lui Călin Popescu-Tăriceanu a fost amânat cu câteva luni
Foto: gandul.info

Comisia juridică din Senat a amânat, marți, votul în cazul ridicării imunității Președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, până în luna februarie 2019, relatează Hotnews.

Motivul invocat pentru amânare fiind că nu mai este suficient timp luna aceasta pentru a se discută situația președintelui Senatului, datorită încheierii sesiunii parlamentare – cândva înainte de Crăciun.

Surse politice, citate de Hotnews.ro, au declarat că amânarea votului în Senat ar avea, de fapt, legătură cu oprescrieafaptelorde care Președintele Senatului este acuzat, și care ar urma să aibă loc pedata de 31 decembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe al doilea om în stat că în perioada 2007-2008, ar fi primit aproximativ 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru încheierea mai multor acte adiţionale la un contract comercial. Ulterior, banii primiți fiind folosiţi pentru campania electorală.

Firma în cauză fiind Fujitsu Siemens Computers, un nume legat şi de dosarul Microsoft.

Solicitarea ridicării imunității Președintelui Senatului a fost făcută de procurorii Direcției Naționale Anticoruptie (DNA) pe data de 7 noiembrie.

În răspunsul dat unei solicitării trimise de Hotnews.ro, DNA a precizat că:

„În cauza la care faceţi referire se aplică dispoziţiile art. 155 alin. 3 din Codul Penal, respectiv >.”

Art. 155 alin. 3 din Codul Penal precizează că:

„Întreruperea cursului prescripţiei produce efecte faţă de toţi participanţii la infracţiune, chiar dacă actul de întrerupere priveşte numai pe unii dintre ei.”

Conform articolului 289 din Codul Penal, infracțiunea de luare de mită se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani. În acest caz, articolul 154 din Codul Penal prevede ca termenele de prescripție sunt:

c) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;

d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`