Vladimir Mănăstireanu, președintele ANSVSA: Infectarea cu salmonella s-a făcut în depozite

Publicat: 06 11. 2013, 17:15

Vladimir Mănăstireanu, președintele ANSVSA, a anunțat, miercuri seară, că infectarea cu salmonella s-a făcut în depozite.

Pe toate documentele Avicola Călărași nu a existat niciun buletin pozitiv la salmonella specie. Au fost două cazuri de suspiciuni de enferitidis și infantis. Cea de enferitidis s-a confirmat, iar cea de infantis a rămas”, a declarat Mănăstireanu.

Avicola Buzău: nu au evidențiat existența unor nereguli sau abateri de la legislație. Rezultatele au fost negative”, a specificat el.
Investigațiile au evidențiat că cea mai posibilă sursă de contaminare este reprezentată de nerespectarea normelor și condițiilor de manipulare și depozitare la nivelul depozitelor de produse alimentare. Există posibilitatea cea mai mare ca această contaminare cu salmonella specie s-a realizat în depozite.  De aceea, în cursul zilei de astăzi (n.r. miercuri) am dispus controale suplimentare și verificări la laboratoarele private”, a afirmat președintele ANSVSA.  

Am dispus extinderea controalelor la toate depozitele alimentare din țară tocmai pentru a depista dacă măsurile privind manipularea, depozitarea, carnetele de sănătate ale celor care lucrează în aceste depozite și cel mai important documentele care însoțesc marfa la aceste depozite sunt conforme cu legislația europeană și legislația sanitară veterinară din România”, mai spus Vladimir Mănăstireanu. 

Concluziile ANSVSA in scandalul carnii de pui