Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, explică de ce rudele pacienților de la Matei Balș au fost contactate târziu: Nu au fost accesibile datele aparţinătorilor

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, explică de ce rudele pacienților de la Matei Balș au fost contactate târziu: Nu au fost accesibile datele aparţinătorilor
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății susține că autoritățile s-ar fi confruntat cu o situație „hilară” în dimineața zilei de vineri, când s-a produs tragedia de la Matei Balș. Datele de contact ale aparținătorilor se regăseau doar pe hârtie, iar hârtiile ar fi fost blocate într-o clădire sigilată de polițiști, scrie Agerpres.

De ce nu au fost contactate imediat rudele pacienților de la Matei Balș

Vlad Voiculescu susține că medicii și autoritățile s-au confruntat cu o situație „hilară” în momentul în care ar fi fost nevoie să le anunțe pe rudele. Datele aparținătorilor sunt notate într-un formular, pe hârtie. Mai mult decât atât, Voiculescu susține că înainte de 2016 nici măcar această procedură nu exista.

„Ne-am confruntat cu o problemă aproape hilară, şi anume datele aparţinătorilor. Atunci când un pacient este internat, i se solicită datele a unu sau doi aparţinători. Aceste date sunt notate într-un formular şi acest formular este păstrat doar pe hârtie, iar hârtiile erau în clădirea care a fost sigilată de poliţie. Acesta este motivul pentru care mai degrabă am făcut un număr de telefon şi am aşteptat ca familiile să vină către noi. E hilar, şi înainte de 2016 nu exista nici măcar această procedură cu acest formular cu datele de acces la aparţinători”, a declarat ministrul Sănătății, la Digi 24, potrivit sursei citate.

Voiculescu susține însă că această situație se va schimba, iar că întârzierea de cu care s-au confruntat aparținătorii în dimineața zilei de 29 ianuarie, au agravat durerea familiilor.

„”Oricâţi bani am investi în acele clădiri, nu vor fi ceea ce trebuie. Evident, trebuie construite spitale noi. Ca să faci asta, e nevoie de o mică reformă la nivelul instituţiilor centrale şi v-aş spune că în Ministerul Sănătăţii nu există un singur arhitect cu experienţă în construcţia de spitale. Nu există o minimă echipă care să evalueze nevoia de investiţii în infrastructura sanitară, această echipă este construită acum”, a mai adăugat Vlad Voiculescu, potrivti sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”