Vlad Voiculescu, despre răspunderea angajatului care a refuzat să intre în TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”, pentru a reporni ventilatoarele vitale pentru pacienți (VIDEO)

Vlad Voiculescu, despre răspunderea angajatului care a refuzat să intre în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș, pentru a reporni ventilatoarele vitale pentru pacienți (VIDEO)
Foto. Inquam Photos / George Călin

Vlad Voiculescu a vorbit, marți, în timpul unei conferințe de presă, despre tragedia care s-a peterut luni, la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

Întrebat despre obligație de a interveni în cazul unei situații de urgență a muncitorului care a refuzat să intre în Unitatea Mobilă unde ventilatoarele de oxigen se opriseră, Ministrul Sănătății a explicat că cel mai probabil nu.

„Nu am văzut contractul, după cunoștința mea, răspunsul este mai de grabă nu. Înțelegerea mea este că venise mai degrabă pentru a rezolva o problemă punctuală, dar lucrul acesta va fi clarificat de anchetă”, a spus Ministrul Sănătății.

Monica Althamer,secretar de stat la Ministerul Sănătății, a explicat că angajatul fusese chemat pentru că aparatura afișa o eroare și că a fost afectat emoțional de incidentul în urma căruia și-au pierdut viața trei paciente.

„Inclusiv domnul care era reprezentatul firme este un om cu sentimente. Să așteptăm să stabilească poliția dacă are sau nu vreo vină, omul venise pentru o eroare afișată de aparatură, s-a întâmplat să fie acolo, nu are pregătire medicală, sa vedem în ce măsură putea sa facă mai mult decât a făcut. L-am văzut ieri, era acolo, n u era într-o stare extraordinară, nimeni nu era”, a spusMonica Althamer.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Reamintim că, luni seară, trei pacienți COVID au murit din cauza unei defecțiuni la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la spitalul ”Victor Babeş”. Un tehnician se afla la fața locului în momentul în care ventilatoarele vitale pentru oxigenarea pacienților s-a oprit, însă a refuzat să intre în Unitatea Mobilă, unde erau pacienții COVID, chiar dacă i-a fost oferit echipament de protecție complet.

Cinci pacienţi au fost transferaţi: unul a ajuns într-o altă secție a spitalului, iar ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca,a transmis Ministerul Sănătății.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`