Vlad Pascu vrea libertate. Noul termen în dosarul accidentului din 2 Mai este programat astăzi

Vlad Pascu vrea libertate. Noul termen în dosarul accidentului din 2 Mai este programat astăzi
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Noul termen în dosarul accidentului din 2 Mai produs de Vlad Pascu este programat să înceapă miercuri, la ora 10.00. Inculpatul nu mai vrea să stea în arest preventiv, iar judecătorul va analiza cererea acestuia.

Noul termen, programat astăzi

Termenul de judecată are loc la aproape un an de când s-a produs accidentul din 2 Mai, în care doi tineri au decedat și alți trei au fost răniți grav, informează știrileprotv.

La termenul din 21 iunie, instanța a decis efectuarea unei expertize medico-legale de către Institutul de Medicină-Legală Mina Minovici pentru doi tineri răniți în urma accindetului.

În plus, judecătorul va analiza cererea lui Vlad Pascu de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură preventivă.

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă una dintre familiile victimelor, a explicat că dacă expertiza medico-legală va arăta că cei doi tineri au rămas cu infirmitate permanentă în urma accidentului, încadrarea juridică s-ar putea schimba din vătămare corporală în vătămare corporală cu circumstanțe agravante, iar Vlad Pascu ar mai primi șase luni de închisoare.

Judecătoarea Carmen Claudia Berevoescu respinsese, la jumătate lunii iunie, cererea de schimbare a încadrării din ucidere din culpă în omor calificat.

Prima judecătoare a fost transferată

Această judecătoare a preluat dosarul la finalul lunii mai după ce judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu s-a transferat la Judecătoria Constanța, fiind acuzată de comportament nepotrivit de familiile victimelor. La primul termen, a intrat în sală mestecând gumă și a cerut buletinul tânărului decedat în accident despre care nu știa că a murit. La alt termen, a întrebat cine este tatăl tânărului mort, deși aceasta avea în fața sa un tablou cu fiul lui.

Inspecția Judiciară a demarat o procedură disciplinară împotriva judecătoarei și a cerut Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea ei, solicitare care a fost respinsă. În cele din urmă, ea a fost transferată de la Judecătoria Mangalia la cea din Constanța.

Reamintim că, Vlad Pascu a produs, în 18 august 2023, accidentul din 2 Mai, unde a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri au murit și alții trei au fost răniți. Pascu a fugit de la locul accidentului și a fost găsit de polițiști în Vama Veche. El se afla sub influența mai multe substanțe interzise.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`