S-a aflat viteza cu care circula Vlad Pascu în momentul tragediei din 2 Mai

S-a aflat viteza cu care circula Vlad Pascu în momentul tragediei din 2 Mai
Foto: ego.ro

Expertiza în cazul accidentului de la 2 Mai arată că Vlad Pascu rula cu o viteză de peste 102km/oră la momentul impactului cu victimele.

„Se conturează și mai mult ipoteza inițială asupra faptului că Pascu a plecat de la fața locului având percepția că dacă nu are nicio mașină în spate care să fi văzut accidentul, ar putea să scape. Acest lucru rezultă și din faptul că a oprit doar câteva secunde apoi și-a continuat deplasarea. Cu atât mai mult este necesară schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă în omor. Expertiza mai arată că Pascu făcea slalom pe drum și rula în afară părții carosabile”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

În acest moment Vlad Pascu este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Avocatul Robertei, una dintre victimele lui Pascu, consideră că tânărul a știut prea bine ce consecințe vor avea faptele sale, astfel că ar merita să-și petreacă restul vieții după gratii.

Două capturi foto de pe camerele de supraveghere arată momentul când mașina condusă de Vlad Pascu, șoferul de 19 ani drogat, a intrat într-un grup de 8 tineri și a omorât doi dintre ei.

Imaginile au fost publicate vineri, 29 septembrie, de Adrian Cuculis, avocatul victimelor accidentului mortal

„În ceea ce-l privește pe Vlad Pascu și ceea ce trebuia lămurit, s-a lămurit prin surprinderea accidentului de circulație de către o cameră de supravegere”, a susținut Cuculis pe site-ul indrumari-juridice.eu, pe care a publicat și cele două capturi.

Cuculis spune că acesta este momentul în care mașina lui Vlad Pascu surprinde din spate primul grup de copii „Deși s-a suspicionat că acesta rula și cu farurile stinse, din imagini reiese că ar fi fost pornite”, a precizat avocatul victimelor, care a avut acces la filmare.

Avocatul spune că acesta este momentul la care mașina lui Vlad Pascu deja lovise primul grup de copii și se îndrepta spre al doilea grup din față „La 0,5 secunde de la acest moment sunt lovite și victimele din primul grup și se poate observa aruncarea peste mașina și telefoanele mobile aprinse ce cad pe asfalt”, afirmă el.

„Copiii se aflau în afara părții carosabile”, a susținut avocatul, care a mai precizat și că „mergeau pe marginea drumului, având în vedere că acolo se află cvasi trotuarul, iar din imagini se observă clar că aceștia mergeau în afară părții carosabile, trecuți astfel în afară liniei de marcaj”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)