Vizitatorii NU vor mai avea acces în Spitalul Militar din Capitală. Informațiile despre pacienți vor putea fi aflate doar între anumite ore

Vizitatorii NU vor mai avea acces în Spitalul Militar din Capitală. Informațiile despre pacienți vor putea fi aflate doar între anumite ore

Vizitatorii nu vor mai avea acces în secțiile Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții unității și face parte din setul de măsuri întreprinse pentru prevenirea unei epidemii de coronavirus.

Astfel, „din dorința de a acorda servicii de sănătate în condiții de maximă siguranță pentru pacienți și pentru personalul propriu”, reprezentanții spitalului au luat următoarele măsuri:

– începând cu data de 26.02.2020 – SUUMC intră în carantină, sens în care vizitatorii nu vor mai avea acces în secțiile spitalului.

– Pentru a asigura o comunicare eficientă, s-au realizat, deja, următoarele demesuri:

– La internare, pacientul va primi un număr de identificare (numărul foii de observație), care va fi comunicat, cu permisiunea acestuia, aparținătorilor. În acest sens, pentru fiecare secție, în cel mai scurt timp posibil, se va pune la dispoziția aparținătorilor un număr de telefon și orarul, la care aceștia pot suna să ceară informații despre pacientul internat, în baza numărului de identificare comunicat la internare.
– Toate consultațiile și internările de zi se vor realiza în spațiile având această destinație, fie din Ambulatoriul integrat, fie în zonele special amenajate. În acest sens, în ambulatoriu și în zonele de spitalizare de zi, rugăm pacienții care se pot deplasa pe cont propriu să vină singuri, cu 15 minute (nu mai repede) înainte de ora programării. Persoanele cu dizabilități vor putea fi însoțite de un singur aparținător.

– Accesul pacienților în spital se va realiza numai pe la Punctul de control situat în Calea Plevnei nr. 134, atât pentru intrare cât și pentru ieșire. Punctul de control acces Astoria va fi închis pentru pacienți.

– Pentru poarta de acces din Calea Plevnei nr. 134, accesul autoturismelor este limitat în sensul că se permite accesul doar pentru ambulanțe, mașini de aprovizionare și autoturisme care transportă pacienți imobilizați, nedeplasibili. Ieșirea se va realiza pe poarta Astoria.

– Accesul personalului unității, cu atutoturisme personale, se va realiza numai pe poarta de acces situată pe str. Vulcănescu nr. 88, iar pentru accesul pietonal, pe toate punctele control acces, pe baza legitimației de salariat.

– Personalul medical și cel de îngrijire și auxiliar va purta echipament de protecție, respectiv echipamentul medical complet.

„Unitatea noastră va asigura un flux de informații de specialitate, în cadrul unui proces de comunicare continu și coerent, astfel încât să ne îndeplinim obiectivul de educație pentru sănătate în sensul că dispunerea unor măsuri temporare sunt esențiale în limitarea contaminării”, mai arată postarea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`