Mai multe ambulanțe au rămas blocate în nămeți în județe din sudul țării, din cauza căderilor masive de ninsoare. Situația este critică în condițiile în care ambulanțele respective se deplasau spre sau de la intervenții, iar unele au și pacienți.
Potrivit MAI, au fost asistaţi medical trei copii şi 29 adulţi, din care două gravide şi un pacient cu dializă. La două cazuri din localităţile Armăşeşti şi Bărcăneşti din judeţul Ialomiţa nu s-a putut interveni.
În Dolj, pe drumul judeţean Puţuri – Castranova, o ambulanţă care transporta o femeie cu colică renală a rămas blocată în noaptea de miercuri spre joi, informează Mediafax.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dolj, Cristian Dumitrică, pompierii încearcă, de mai bine de zece ore, să scoată ambulanța din zăpadă. Echipajul a fost deblocat după 12 ore. Șoferul a povestit că la un moment dat el și pacienții rămăseseră blocați în mașină.
Băluță Gigel, șofer ambulanței blocate a menționat într-o intervenție telefonică directă pentru Știrile B1 TV că starea pacientei este stabilă și că nu se confruntă cu niciun fel de problemă. El a menționat că a cerut ajutor, dar că autoritățile nu au putut face mai mult deoarece intervenția echipajelor este dificilă.
În județul Ilfov, o femeie însărcinată şi adăpostită în primăria din comuna Movilița stă să nască fără asistenţă medicală şi fără curent, singurul ajutor pe care femeia îl poate primi fiind din partea celorlalţi oameni adăpostiţi.
Primarul din Movilița Petre G. Petre a menționat că femeia nu este un caz de urgență medicală și că o ambulanță este pe drum spre ea, dar a rămas de asemenea blocată în coloana de mașini.
”Managerul de la ambulanța Ialomița este cu noi de azi noapte, e undeva la ieșire și încercăm să dăm drumul la acea salvare să meargă spre Urziceni” a precizat primarul.
Unul din șoferii prinși de zăpadă pe autostradă a menționat că primăria le-a pus la dispoziție incinta primăriei din localitate, dar spațiul este prea mic pentru toată lumea. Zeci de persoane au rămas în mașinile lor și unii au rămas fără combustibil. Oamenii se plâng că nu au avut la cine apela și că nu au în apripiere nicio unitate spitalicească.
”Există unitate spitalicească. Avem medicul din București care nu poate să ajungă, dar farmacie există și funcționează” a menționat primarul.
”Încercăm să dăm drumul la acea ambulanță către Urziceni și încercăm să deblocăm, dar durează pentru că bate vântul foarte tare” a mai explicat el.