Virgil Musta: ”Discutăm despre o fază controlabilă pe care am avut-o până acum şi o fază necontrolabilă a pandemiei în care lucrurile vor scăpa de sub control”

Virgil Musta: ''Discutăm despre o fază controlabilă pe care am avut-o până acum şi o fază necontrolabilă a pandemiei în care lucrurile vor scăpa de sub control''
Sursa Foto: Facebook

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a declarat că dozele de Remdesivir, unul dintre medicamentele administrate paciențilorcu Covid-19 au fost epuizate.

„Discutăm despre o fază controlabilă pe care am avut-o până acum şi o fază necontrolabilă a pandemiei în care lucrurile vor scăpa de sub control şi va fi foarte rău pentru comunitate”, a spus acesta.

„Am primit un stoc destul de bun, numai că l-am folosit. Sunt mulţi pacienţi care necesită terapie. E un medicament util şi l-am folosit. Urmează, foarte probabil, să primim, am făcut comandă la Minister. În momentul de faţă nu îl avem în spital. Avem medicamente similare ca eficienţă. Cred că au fost peste 300 de doze, dar s-au consumat destul de repede. Şase se dau la un singur pacient şi pacienţii sunt mulţi. Niciun medicament antiviral nu are eficienţă clar dovedită. Nici Remdesivir nu poate fi dat la orice pacient, depinde de comorbidităţile pe care le are”, mai precizează Virgil Musta, conform News.ro.

Medicul Virgil Musta crede că acolo unde nu sunt respectate măsurile impuse de pandemie, activitățile ar trebui restricţionate.

„Eu cred că e foarte important să ne evaluăm foarte bine riscurile, iar acolo unde sunt activităţi, unde nu se păstrează cele trei reguli de aur, acolo unde sunt activităţi unde nu se pot păstra, acele activităţi trebuie restricţionate şi trebuie foarte bine şi foarte ferm acţionat pentru că paharul s-a umplut şi nu cred că doreşte cineva cineva să ajungem în situaţia în care a fost Italia, Franţa sau Spania în care eu spun că, de fapt, nu mai discutăm despre o fază prima sau a doua a pandemiei, ci discutăm despre o fază controlabilă pe care am avut-o până acum şi o fază necontrolabilă a pandemiei în care lucrurile vor scăpa de sub control şi va fi foarte rău pentru comunitate”, a declarat medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Fostul primar din Ploiești, Andrei Volosevici, a fost arestat în ultima zi de mandat. Pentru ce este acuzat
20:31 - Oana Roman, atac dur la adresa persoanelor care o jignesc pe Alina Ceușan. „Nu suntem cu nimic mai presus dacă…”
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta