Virgil Musta, despre testele pentru anticorpi: ”Ne ajută să știm că avem anticorpi, însă nu știm câtă protecție ne conferă”

Virgil Musta, despre testele pentru anticorpi: ''Ne ajută să știm că avem anticorpi, însă nu știm câtă protecție ne conferă''
foto: Facebook

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, a precizat, la Digi24, că testele pentru anticorpi ne ajută să știm că avem anticorpi, însă nu știm câtă protecție ne conferă.

„Din păcate, nivelul acestor teste nu e standardizat, de aceea putem ști doar că avem anticorpi, avem o oarecare protecție, nu putem ști gradul de protecție.

Metodele pe care le folosesc diferite laboratoare sunt diverse, cu atât mai mult e greu de standardizat acest lucru. Aceste teste nu se găsesc în farmacii, sunt complexe, echipamentele sunt complexe, ele se fac numai în laboratoare acreditate și specializate pentru această investigație.

Ne ajută să știm că avem anticorpi, însă nu știm câtă protecție ne conferă, am avut persoane care au făcut boala și aveau anticorpi anti S și totuși s-au reinfectat. Am avut și persoane vaccinate care au făcut boala. Boală făcută după vaccin e însă foarte ușoară, chiar asimptomatică, dar am constatat că nivelul anticorpilor e diferit și infectarea depinde de mai mulți factori, de nivelul de anticorpi, dar și de cuantumul de virus pe care-l inhalăm și cu care ne contaminăm.

Trebuie să respectăm regulile până când se vor standardiza și aceste teste, încă nu sunt studii suficiente care să arate pe o anumită metodă standard care e nivelul de anticorpi care ne protejează pentru infecția cu SARS-COV-2″, a precizat Virgil Musta, la Digi 24.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`