Viralul zilei: Cum încearcă o profesoară să vadă dacă studenţii copiază la testele online (VIDEO)

Publicat: 06 05. 2020, 09:15

Imagini din timpul unei discuții între un student la Universitatea Politehnică și o profesoară, în timpul desfășurării examenelor la distanță au devenit virale pe rețelele de socializare. Ceea ce a șocat sunt cerințele bizare din partea profesoarei universitare care vrea să se asigure că studenţii săi nu copiază la testele online.

Soluția pe care a găsit-o profesoara a fost să le solicite studenților să se filmeze în timp ce scriu la tastatură, deși comunicarea se realiza prin intermediul unei platforme online.

Profesoara îi spune studentului că trebuie să îşi pună telefonul în zona coatelor, în spate, pentru ca ea să aibă a doua camera îndreptată spre mâinile studentului.

În zadar a încercat studentul să îi spună profesoarei că ar trebui să folosească teste ”open book” şi să nu-i mai chinuiască: “Toată chestia asta este pentru că voi nu sunteţi cinstiţi, pentru că voi copiaţi”, spune profesoara.

“Doamna trebuie să vă asumaţi şi să daţi subiecte open book”, spune studentul. “Nu se poate open book pentru că sunteţi foarte mulţi. Trebuie să dau 200 de subiecte. Dacă nu respecţi regulile pe care le impun pentru examen, dacă nu îți convine asta e, vii la toamnă”, încheie profesoara.

Ministrul Educației a prezentat mai multe scenarii privind anul școlar 2019-2020

Amintim faptul că, la scurt timp după instaurarea stării de urgență în Români, atât oreledin școli, cât și cursurile universitare se desfășoară online.

În ceea ce privește evoluția anului școlar și universitar,ministrul Educației Monica Anisie afirmă că există două scenarii: unul conform căruia anul școlar ar urma să se termine așa cum a fost programat inițial, iar al doilea care prevede prelungirea cu o săptămână a anului școlar 2019 – 2020:

„Trebuie să ne gândim întâi de toate la siguranța și sănătatea copiilor noștri. Atunci când vom lua decizia revenirii la cursuri trebuie să luăm toate măsurile în așa fel încât copiii să fie în siguranță. (…)

Aceata a mai precizat că va fi luat în considerare și scenariul în care cursurile noului an scolar vor începe online, fapt ce va determina o pregătire în prealabil a cadrelor didactice în acest sens.

Anul școlar, afectat de epidemia de coronavirus

România e în stare e urgență din 16 martie, din cauza epidemiei de coronavirus. La jumătatea lunii aprilie, această stare a fost prelungită cu încă o lună prin decret prezidențial. Ea ar urma să fie ridicată de la jumătatea lunii mai, când primelemăsuri de relaxarea restricțiilor vor intra în vigoare.

Din 11 martie, școlile au fost închise și, de atunci, orele s-au ținut online.

Inițial, ministrul Educației,Monica Anisie, a susținut că la nivelul Ministerului e preconizatăredeschiderea școlilordupă ridicarea stării de urgență. În aceeași zi, însă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a arătatscepticcă acest lucru se va întâmpla.

Recent, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență,a subliniatcă nici nu se pune problema ca școlile să fie deschise atât de curând.