Viorica Dăncilă sare în apărarea lui Liviu Dragnea: Premierul a sesizat CCR cu privire la modul de formare al completurilor de cinci judecători de la Curtea Supremă

Viorica Dăncilă sare în apărarea lui Liviu Dragnea: Premierul a sesizat CCR cu privire la modul de formare al completurilor de cinci judecători de la Curtea Supremă

Viorica Dăncilă a sesizat Curtea Constituțională pe tema completurilor de judecată. În sesizarea sa, premierul vorbește despre un posibil conflict instituțuional între Parlament și Curtea Supremă referitor la modul de formare a completurilor de cinci judecători, informează Antena 3.

Măsura luată de Viorica Dăncilă vine în contextul în care, recent, liderul PSD Liviu Dragnea declara că se urmăreşte să fie ”băgat la puşcărie” de un complet de la Curtea Supremă făcut cu încălcarea legii.

”Vor să mă bage la puşcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. Legea spune că preşedinţii completelor sunt repartizaţi aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca să desemneze două complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei”, a spus Dragnea.

În plus, șeful PSD a declarat că a vorbit cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să facă demersuri în legătură cu desemnarea completelor de cinci judecători de la Curtea Supremă.

”I-am transmis domnului ministru Toader, i-am vorbit despre acest subiect şi l-am rugat să se gândească dacă nu cumva dumnealui, pentru că este totuşi un specialist în genul ăsta de speţe, dacă nu cumva dumnealui, prin Guvern, poate să facă acest demers”, a afirmat Dragnea, întrebat despre o solicitare de sesizare a Curții Constituționale pe acest subiect.

Luni, 8 octombrie, începe, la Curtea Supremă, judecarea apelului în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

Dosarul a fost repartizat completului de cinci judecători P1 – Penal condus de vicepreşedintele instanţei supreme, Iulian Dragomir.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie