Vine primăvara în mjilocul lui februarie. Unde să ne așteptăm la maxime de 16 grade

Vine primăvara în mjilocul lui februarie. Unde să ne așteptăm la maxime de 16 grade
Vine primăvara în mjilocul lui februarie. Unde să ne așteptăm la maxime de 16 grade, sursă foto: captură YT

Vremea va fi mult mai călduroasă decât normalul perioadei. Maximele vor fi cuprinse între 5 şi 16 grade şi minimele între -1 şi 6 grade.

Prognoza meteo pentru 17 februarie

La noapte, cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a nopţii în regiunile sudice, dar local în nord-vest şi centru şi izolat în zonele joase din rest se va semnala nebulozitate joasã sau ceaţã asociatã şi cu depunere de chiciurã.

Spre sfârşitul intervalului cu totul izolat vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant ploi în Maramureş şi mixte în nordul Carpaţilor Orientali.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, în special a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, cu viteze de peste 60…70 km/h. Temperaturile minime, în creştere uşoarã faţã de noaptea anterioarã, vor fi cuprinse în general între -8 şi 2 grade.

Regimul termic se va situa, în majoritatea zonelor, cu mult peste cel obişnuit la aceastã datã. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 5 şi 16 grade şi minimele între -1 şi 6 grade.

Înnorãrile se vor accentua treptat din a doua parte a zilei în regiunile intracarpatice şi la munte, iar noaptea şi în restul teritoriului.

Temporar va ploua în vest, centru şi nord şi pe arii mult mai restrânse în celelalte zone, în timp ce la munte vor fi precipitaţii mixte, iar cu precãdere la peste 1700 m vor predomina ninsorile. Izolat vor fi cantitãţi de apã mai însemnate.

Vântul se va intensifica treptat, îndeosebi în a doua parte a intervalului, în zona montanã, cu rafale de peste 60…70 km/h, iar pe creste şi de peste 90…100 km/h, unde vor fi perioade cu viscol şi transport de zãpadã, dar pe spaţii mai mici, cu viteze în general de 45…55 km/h şi în nord-vest, centru şi sud. Dimineaţa, pe alocuri, va fi nebulozitate joasã şi ceaţã.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios