Vine ninsoarea și în București. Mihai Huștiu (ANM): Așteptăm precipitații în toate zonele țării (VIDEO)

Vine ninsoarea și în București. Mihai Huștiu (ANM): Așteptăm precipitații în toate zonele țării (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay.com

Sunt așteptate precipitații în toate zonele țării, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog ANM, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Alex Vlădescu.

Mihai Huștiu (ANM), pe B1 TV, despre starea vremii

„Avem parte de o vreme destul de rece, astăzi, în partea de est și de sud-est a țării. Temperaturi negative pentru zona de nord a Moldovei, unde vor fi maxime de -2, -1 grad. Frig și în Capitală, cu o maximă de cel mult 1-2 grade, și așteptăm precipitații în toate zonele țării. Așa cum ați menționat, ninge astăzi în cea mai mare parte a Moldovei, în zonele de munte, unde se va depune un strat de zăpadă, însă precipitațiile nu sunt atât de intense – în general, în cantități de până la 10 l/mp”, a spus Mihai Huștiu.

„De asemenea, și în Capitală plouă la această oră, este lapoviță în partea de est a municipiului, iar pe parcursul zilei așteptăm precipitații mixte, deci sub toate formele, ploaie, lapoviță, trecător și ninsoare, iar la noapte, într-adevăr, ar putea să predomine ninsoarea, însă precipitațiile așteptate vor fi slabe cantitativ, cel puțin în zona Capitalei. Aceste precipitații se vor menține până vineri dimineață, interval la care este în vigoare acea informare care vizează aceste precipitații în toate zonele țării, cât și intensificările de vânt din Muntenia și Dobrogea, cu rafale de 40-45 de km/h”, a continuat meteorologul.

„Vineri precipitațiile mai rămân pe partea de sud-est a țării, doar izolat prin rest, dar în continuare vorbim de o vreme rece – vineri în continuare temperaturi negative la amiază în partea de nord a Moldovei, cel mult -1, 0 grade, urmând ca în weekend precipitațiile să înceteze, dar vom avea ceață și nebulozitate stratiformă la câmpie, o vreme mai frumoasă la deal și la munte și o creștere ușoară de temperatură mai ales în partea de sud-vest și sud, unde sunt posibile temperaturi maxime de 7-8 grade”, a precizat Huștiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`