Viktor Orban, la Băile Tușnad: Rusia e o țară calmă și previzibilă, Occidentul e irațional. UE va suporta consecințele pentru că a susținut războiul

Viktor Orban, la Băile Tușnad: Rusia e o țară calmă și previzibilă, Occidentul e irațional. UE va suporta consecințele pentru că a susținut războiul
Premierul ungar Viktor Orban, susținând un discurs la Școala de Vară a maghiarilor de la Băile Tușnad. Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Premierul ungar Viktor Orban a declarat sâmbătă, la Băile Tușnad, că Rusia e un stat „logic”, „sub conducere hiper-rațională”, iar Occidentul e cel care e irațional. El a mai spus că dacă Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale în SUA, atunci UE va suporta consecințele pentru că a susținut războiul din Ucraina.

Viktor Orban, discurs pro-rus chiar în România

Viktor Orban a susținut în timpul discursului său tradițional de la Băile Tușnad că „Rusia e descrisă ca o țară rigidă neo-stalinistă”, dar acest lucru „nu e adevărat” și că e o țară „logică, calmă și previzibilă”, cu „o conducere hiper-rațională”.

În schimb, el a catalogat comportamentul Occidentului ca fiind irațional.

Viktor Orban a mai spus că Occidentul îl condamnă pentru comportamentul său, dar el doar desfășoară o „misiunea de pace”, una „creștină”, deoarece când ești creștin „eşti obligat să treci la fapte”, informează MTI.

Viktor Orban: Europa va plăti pentru că a susținut războiul

Premierul ungar a mai spus că dacă Europa nu va avea o politică a păcii și dacă Donald Trump va câștiga prezidențialele din SUA, atunci UE va trebui „să-și recunoască înfrângerea” și „să plătească preţul acestei aventuri de război şi asta ne va afecta şi pe noi”.

În acest context, Viktor Orban a precizat că a avut o discuție la telefon cu Donald Trump chiar vineri.

Tot acum, premierul Ungariei a ironizat autoritățile române, spunând că „vestea bună” e că de această dată, spre deosebire de anul trecut, nu a mai primit „instrucţiuni diplomatice” de la Bucureşti.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`