Viitorii medici și-au aflat notele. Câte medii de 10 au fost la admitere

Viitorii medici și-au aflat notele. Câte medii de 10 au fost la admitere

Viitorii medici au avut parte de un început exemplar, la admitere la Facultatea de Medicină de stat din București, unde ultima medie a fost 8,50, fiind mai mare cu 30 de sutimi decât anul trecut.

Câte medii de 10 au fost

37 de candidați au obținut media 10 la admitere, fiind lăudați chiar și de profesorii de la alte facultăți de medicină din țară, informează știrileprotv.

Ultima medie care a intrat la buget la Medicină Generală, la Universitatea Carol Davila din București a fost 8.50, iar candidatul a obținut media 9,58 la bacalaureat.

La stomatologie, ultima medie a fost 7,7 și pe studenți îi așteaptă minim 10 ani de studii înainte de a intra în sistemul de sănătate.

Urmează a doua etapă de selecția, cea a studenților străini. Câte 2-3 concurenți se vor lupta pe un singur loc.

Străinii, atrași de studiile în România

Peste 12.000 de tineri încep studiile de licență în România, în fiecare an, iar cei car nu prind loc la buget trebuie să plătească între 8.000 de euro la stat și la 11.000 de euro la privat pentru un singur an de studiu. Străinii sunt atrași de facultățile de medicină din România pentru că țara noastră se află în top 15 în lume, având unele dintre cele mai mici taxe la medicină.

În România, majoritatea studenților străini sunt din Orientul Mijlociu, Israel, Turcia și Europa de Vest. Peste 90% dintre el se întorc acasă după finalizarea studiilor din țara noastră, dar câteva sute rămân pentru cercetare, în țara noastră, și în mai puține cazuri, pentru a profesa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:32 - Bogdan Matei (PSD): Dacă mă uit la structura lui, îmi doresc ca Simion să nu fie pus în discuții pentru turul 2 sau, Doamne ferește, să câștige un astfel de personaj alegerile prezidențiale în România (VIDEO)
17:18 - Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual
17:11 - Tânăr de 26 de ani, ucis în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost prinși
17:09 - Turcia a lansat atacuri aeriene în Siria și Irak după atacul de la sediul companiei naționale aerospațiale turce de lângă Ankara
17:07 - Obiectele de bucătărie din plastic închis la culoare ar putea conține substanțe care să ne afecteze sănătatea. Cu ce le putem înlocui
17:06 - Silviu Coșa (PNL): Este o perioadă în care sondajelor nu trebuie să li se dea foarte multă credibilitate. Din păcate, devin un instrument de manipulare (VIDEO)
16:57 - Șeful Poliției din R. Moldova oferă noi detalii din dosarul de corupere a alegătorilor: 39 de milioane de dolari din Rusia au ajuns la peste 138.000 de persoane. Numărul beneficiarilor, mult mai mare
16:52 - Republica Moldova importă volume record de gaze din România, pentru a compensa pauza din livrările ruse, după ce Moldovagaz a rămas fără conducere executivă
16:46 - Ciolacu, reacție la speculațiile privind sprijinul pentru Simion: „Dacă vreţi să discutăm despre toate tâmpeniile spuse în campanie, o să ne ia 10 ani să răspundem la ele” (VIDEO)
16:45 - Violeta Alexandru: O nouă dovadă că „reforma” Ciolacu e doar praf în ochi – reorganizarea MIPE aduce 0 economii la buget