Videoconferința medicală ”Fenomenul SARS-Cov2 – Gripa Sezonieră. Vaccinarea” – organizată marți, 27 octombrie. Ce specialiști vor lua cuvântul în cadrul evenimentului (VIDEO)

Videoconferința medicală ”Fenomenul SARS-Cov2 - Gripa Sezonieră. Vaccinarea” – organizată marți, 27 octombrie. Ce specialiști vor lua cuvântul în cadrul evenimentului (VIDEO)
Foto: pixabay.com

Marți, 27 octombrie, va avea loc a VII-a ediție a Videoconferinței Profit.Health Forum, Fenomenul SARS-Cov2 – Gripa Sezonieră. Vaccinarea. În cadrul evenimentului se va discuta despre măsura în care sistemul sanitar este pregătit să facă față fenomenului COVID-19 și gripei sezoniere, despre necesitatea reformării sistemului de sănătate din România, despre situația spitalelor românești, atât publice, cât și private și modul în care poate fi asigurată continuitatea serviciilor medicale pentru toți pacienții, în timpul pandemiei. Totodată, în cadrul conferinței se vor dezbate aspecte legate de tratamentul pentru COVID-19 și vaccinul anti-coronavirus, informează profit.ro.

La opt luni de la apariția primului caz de coronavirus în România, țara noastră se confruntă, la fel ca celelalte state europene, cu o creștere în ritm îngrijorător a cazurilor de contaminare.

În aceste condiții, se impune o reorganizare a unităților medicale, precum și o nouă abordare în gestionarea situației pacienților, astfel încât nici bolnavii de COVID-19 și nici cei diagnosticați cu alte patologii să nu aibă de suferit.

De asemenea, în acest context, se pune întrebarea în ce măsură sunt pregătite spitalele să facă față unui număr mai mare de internări și cum pot cadrele medicale să îi trateze în continuare în condiții bune pe pacienții cu boli cronice.

Totodată, în timp ce se vorbește deja despre lupta cu al doilea val al pandemiei, continuă cursa mondială pentru descoperirea unui vaccin eficient împotriva SARS-CoV-2. Astfel, în cadrul conferinței, specialiștii își vor exprima punctele de vedere cu privire la orizontul de timp în care ar putea apărea un vaccin sigur, dar și referitor la măsurile care ar trebui luate până la apariția acestuia.

În cadrul conferinței vor lua cuvântul Conf. dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Dr. Raed Arafat, Secretar de Stat MAI – DSU, Laszlo Attila, președinte al Comisiei pentru Sănătate Publică din Senat, Adriana Pistol, director al CNSCBT, Claudiu Cheleș, general manager al Roche România, Radu Gănescu, președinte al Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, manager al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, Conf. Dr. Carmen Orban, director general al Grupului Monza, Dr. Simin Aysel Florescu, director medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, Prof. Dr. Victor Strâmbu, manager al Spitalului de Nefrologie Carol Davila, Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuliasa, președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, Prof. Dr. Florin Mihălțan, medic primar pneumologie, profesor Universitar Doctor în Științe Medicale, și Iulian Trandafir, președintele Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR).

Evenimentul începe marți, la ora 9.30, și va fi transmis live pe site-ul www.profit.ro.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot