Victorie în instanță pentru un șofer român. Cum a reușit să-și recupereze permisul, după ce Poliția Rutieră l-a suspendat pentru o alcoolemie infimă

Victorie în instanță pentru un șofer român. Cum a reușit să-și recupereze permisul, după ce Poliția Rutieră l-a suspendat pentru o alcoolemie infimă
Sursa Foto: Facebook / Poliția Capitalei

Judecătoria Galați a anulat un proces verbal de contravenție al IPJ Galați, prin care un șofer a primit suspendarea permisului pentru trei luni și avertisment pentru presupusa conducere sub influența alcoolului în data de 12 iunie 2021. Decizia instanței nu este definitivă.

Un șofer din Galați a câştigat procesul cu Poliţia Rutieră

Un șofer din Galați a fost oprit pe strada Prutului și testat cu alcooltestul, rezultând o alcoolemie de 0,03 mg/l. Ulterior, la Serviciul de Medicină Legală din Galați, prelevarea de sânge a indicat un rezultat de zero al alcoolemiei.

Șoferul a dat în judecată IPJ Galați pentru anularea amenzii, iar judecătorul i-a dat dreptate, scrie Romaniatv.

„Instanţa reţine că proba de sânge a fost recoltată la aproximativ 40 de minute de la testarea cu alcooltest şi apreciază ca perioada de timp scursă de la testare şi până la recoltarea probei de sânge nu a fost una de lungă durată, iar rațiunea pentru care legiuitorul a stabilit că persoana în cauză are dreptul să fie condusă la o unitate medicală a fost tocmai pentru a preîntâmpina reţinerea în mod eronat a unor astfel de contravenţii. În aceste împrejurări, instanța apreciază că există un dubiu cu privire la situaţia de fapt reţinută prin actul contestat, dubiu care, în lumina celor anterior menţionate, nu poate profita decât petentului”, a stabilit magistratul.

Ce decizie a luat instanța

În instanță, reprezentantul Poliției a admis că plângerea conducătorului auto este întemeiată. Judecătorul a anulat amenda și suspendarea permisului, impunând IPJ Galați să suporte costurile procesului.

„Pentru considerentele arătate, instanța va admite cererea accesorie formulată de petent și va obliga intimata la plata către acesta a sumei de 1.020 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând contravaloarea taxei judiciare de timbru achitate în cauză și onorariu de avocat”, a stabilit magistratul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`