Victorie în instanță pentru Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane! A scăpat de arestul la domiciliu

Victorie în instanță pentru Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane! A scăpat de arestul la domiciliu
Sursa Foto: Hepta.ro

Andrew Tate scapă de arestul la domiciliu impus de instanța din România, potrivit Reuters, înlocuindu-l cu o măsură preventivă mai ușoară, în așteptarea rezultatului unei anchete penale, a declarat, marți, un purtător de cuvânt al Tate.

Andrew Tate, sub control judiciar

Celebrul influencer din Marea Britanie a fost plasat sub control judiciar.

Tate se afla în arest la domiciliu din luna august, când procurorii au început o a doua anchetă penală împotriva lui, a fratelui său Tristan și a altor patru suspecți. Aceștia se confruntă cu acuzații de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, raport sexual cu un minor și spălare de bani. Toți au negat faptele.

Un prim dosar penal împotriva Tate a eșuat în decembrie, când Curtea de Apel București a decis să nu-l judece pe Tate, ci mai degrabă să trimită cazul înapoi procurorilor. Decizia, care a invocat vicii în rechizitoriu, a dat o lovitură DIICOT-ului.

Marți, judecătorii au ridicat măsura arestului la domiciliu în cadrul celei de-a doua urmăriri penale.

„Această hotărâre marchează un pas decisiv înainte, acordându-i lui Tate libertatea de a călători în toată România, respectând în același timp condițiile legale impuse”, au spus reprezentanții săi.

În conformitate cu măsura preventivă mai ușoară, cunoscută sub numele de control judiciar, Tate este obligat să fie verificat de poliție la intervale regulate de timp și nu are voie să contacteze alți suspecți sau martori în cazul său. De asemenea, nu poate părăsi România.

Frații Tate, ambii foști kickboxeri cu dublă cetățenie, americană și britanică, sunt cei mai cunoscuți suspecți judecați pentru trafic de persoane în România.

Ce susțin achetatorii

Frații Tate au și un mandat de arestare britanic și vor fi extrădați după încheierea procesului românesc, a decis o instanță, în martie.

Anchetatorii susţin că fraţii Tate au recrutat 34 de persoane vătămate folosind metoda loverboy şi profitând de starea acestora de vulnerabilitate, iar cu sprijinul celorlalţi membrii ai grupării le-au transportat şi adăpostit în diferite locaţii, unde le-au supravegheat şi coordonat, obligându-le să producă materiale pornografice, pe care ulterior le-au difuzat contra cost pe platforme de profil. Foloasele materiale astfel obţinute din exploatarea sexuală a victimelor au fost evaluate la peste 2.800.000 dolari americani şi 887.000 tokeni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`