Viceprimarul Horia Tomescu, vizat de noi controverse. Nu a știut că centrul de vaccinare drive-thru din Capitală e în Piața Constituției, deși gestionează sănătatea bucureștenilor (FOTO)

Viceprimarul Horia Tomescu, vizat de noi controverse. Nu a știut că centrul de vaccinare drive-thru din Capitală e în Piața Constituției, deși gestionează sănătatea bucureștenilor (FOTO)
foto: Facebook @ Horia Tomescu

Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei din partea celor de la USR PLUS nu știe unde se află deschis primul centru de vaccinare de tip drive-thru din Capitală, asta deși are în coordonare domeniul Sănătății. Viceprimarul a blocat recent adoptarea bugetului Capitalei pentru că dorește, potrivit surselor B1.RO, un control total asupra spitalelor din Capitală, însă, într-o postare pe Facebook a spus că centrul de vaccinare amplasat în Piața Constituției se află în Piața Victoriei.

„Nu uitați că de acum vă puteți vaccina cu Pfizer chiar din mașina personală la Centrul drive-through din Piața Victoriei”, este mesajul eronat transmis pe Facebook de către viceprimarul Capitalei.

Pentru o informare corectăa publicului trebuie menționat căCentrul drive-thru se află de fapt în Piaţa Constituţiei. Acesta s-a deschis joi dimineaţă, vaccinul folosit fiind cel de la compania Pfizer. Persoanele care doresc să se imunizeze aici se pot prezenta doar cu actul de identitate şi un chestionar de triaj completat. Chestionarul poate fi accesat pe platforma RoVaccinare. Centrul funcţionează de luni până duminică, în intervalul orar 8,00 – 20,00 şi dispune de patru fluxuri.

Scandalurile care îl vizează pe viceprimarul Horia Tomescu

Această gafă se adaugă la un lung șir de controverse care ăl vizează pe viceprimarul Horia Tomescu și pe cei din USR PLUS care îl susțin. Capitala a rămas cel puțin pentru moment fără buget,acesta fiind respinsdin cauză că nu a primit voturileconsilierilor generali de laUSR-PLUS, care doresc ca viceprimarul lor să primească mână liberă pentru gestionarea spitalelor din subordinea ASSMB.

Propunerile făcute de Horia Tomescu pentru CA-urile spitalelor din Capitală a generat dezbateri aprinse. Probabil cea mai scandaloasă propunere este Răzvan Marian Apostol, care are la activo condamnare pentru tentativă de omordupă un incident din 2004, când și-a înjunghiat de mai multe ori iubita de la acea vreme, inclusiv în zona gâtului.Horia Tomescusugerează că nu cunoștea această situație.

Într-un dialog cu Răzvan Zamfir la „Bună, România!”, vineri, pe B1 TV,Horia Tomescua încercat să își justifice propunerile controvesate pentru conducerile unităților sanitare din București, însă, vizibil încurcat, a recunoscut practic că nu le poate argumenta public, sfârșind prin a spune că aceștia s-au descurcat „acceptabil” comparativ cu celelalte persoane intervievate.

Totuși, Răzvan Apostol nu este singura propunere controversată pentru CA-urile spitalelor. PotrivitNewsweek România, pe lista luiHoria Tomescufigurează și alte nume care ridică semne de întrebare: Alina Alexandrescu (trei ani casieră la Kaufland); Florin Barbu (fost comisionar vamal); Dimitriu Violeta (fostă șefă la magazinul Romarta, a absolvit facultatea la 21 de ani de la terminarea liceului); Ionela Cruceru (fostă secretară la restaurantul Galo Nero); Aurelian-Cristian Kitu (3 ani casier la Carrefour și Pizza Hut); Andreea Popescu (stewardesă).

Întrebat dacă și aceștia și-au desfășurat activitatea „într-un mod remarcabil pentru spitalele din Capitală”, viceprimarulHoria Tomescua răspuns: „Nu aș putea să spun remarcabil, cât accetabil față de ce discuții am avut cu cei 50”.

Horia Tomescu, viceprimarulUSR-PLUSal Capitalei, a încercat să explice vineri seară, pe B1 TV, situația bizară care reiese din declarația sa de avere, și anume că el și șoția sa au trăit lunar în 2020 cu venituri de 560 de lei, deși anul trecut a fost unul în care a candidat, deci există suspiciunea rezonabilă că și cheltuielile au fost pe măsură.

Dacă inițial a spus că a candidat pe gratis, ulterior a invocat legislația privind finanțarea partidelor. Mai mult decât atât,Horia Tomescua vorbit chiar și despre niște dobânzi, deși în declarația de avere a declarat exclusiv venituri din servicii medicale, atât la el, cât și la soție. Întrebat dacă a luat bani la negru, viceprimarulUSR-PLUSa negat.

Bugetul Capitalei pe anul 2021, respins, în urma șantajului consilierilor USR PLUS

Bugetul municipiului București pe anul 2021 a fost respins, miercuri, la votul din Consiliul General (CGMB), cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri. Totul, în contextul în care consilierii generali USR PLUSau anunțat încă de marți searăcă nu vor aproba bugetul Capitalei la votul de miercuri și au cerut primarului general să retragă proiectul.Astfel, consilierii alianței continuă șantajul la adresa lui Nicușor Dan pentru ca viceprimarul lor, Horia Tomescu, omul propulsat în funcție în locul lui Vlad Voiculescu, să primească putere totală pentru a lua decizii în domeniul sănătății și mână liberă pentru gestionarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Primăria Capitalei funcționează acum pe baza bugetului de anul trecut, împărțit la 12 și, în aceste condiții, riscă să nu poată începe marile proiecte de infrastructură promise. Concret,Primăria Municipiului București ar putea intra în incapacitate de plată, iar,potrivit surselor B1.RO, dacă bugetul nu va fi adoptat până la data de 7 mai,Guvernul nu va putea face plăți șiîntreaga activitate a municipalității ar putea fi blocată.

Grupul consilierilor USR PLUS din CGBM este cel mai numeros. Este vorba, în total, de23 de consilieri ai partidului lui Barna și Cioloș (12 de la USR si 11 de la PLUS).

Horia Tomescu a devenit viceprimar al Capitalei pentru că Vlad Voiculescu a renunțat la funcție, alegând postul de ministru al Sănătății în Guvernul de coaliție condus de Florin Cîțu.De altfel, chiar și fostul ministru ar avea interes să fie blocat bugetul municipalității. Remaniat din Guvern, președintele PLUS București vrea să se răzbune șitrage sfori pentru a-și menține influența în formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`