Viceprimăriță din Vaslui sub control judiciar, după ce a fost acuzată de procurori că a predat ilegal limba română vreme de 15 ani

Viceprimăriță din Vaslui sub control judiciar, după ce a fost acuzată de procurori că a predat ilegal limba română vreme de 15 ani
Sursa foto: Pixabay

Lenuța Damian, viceprimar în comuna Codăești din județul Vaslui, a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, fiind acuzată că a predat ilegal limba română timp de 15 ani, în baza unei diplome false, și a obținut inclusiv gradul didactic 1, potrivit G4Media.ro.

E acuzată de procurori că a predat ilegal limba română vreme de 15 ani

Lenuța Damian este și profesoară de limba română la Liceul „Ștefan cel Mare” din comuna Codăești. Femeia este acuzată că, folosind o diplomă falsă, a predat ilegal limba română vreme de 15 ani și a obținut inclusiv gradul didactic I.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au probat activitatea infracțională a unei femei, de 50 de ani, din comuna Codăești, județul Vaslui, cercetată pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. În urma cercetărilor efectuate a reieșit că, în perioada 2008 – 2023, femeia ar fi falsificat acte de studii, care ar fi atestat calificarea de cadru didactic, obținând, în baza acestora, toate gradele profesionale”, a declarat Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui.

Pe 18 ianuarie fuseseră efectuate și percheziții domiciliare, context în care au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

Pe diploma folosită de Lenuța Damian la angajare și la obținerea gradelor didactice este menționată Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava ca fiind instituția emitentă.

Viceprimărița a mai fost implicată într-un dosar

Nu este primul dosar penal cu care se confruntă actualul viceprimar din Codăești. Într-o altă speță, Lenuța Damian a fost acuzată că, în calitate de dirigintă, ar fi modificat nota unei eleve, la un alt obiect față de cel pe care îl predă ea la clasă. În cele din urmă, procurorii au decis să renunțe la urmărirea penală.

În contextul celui mai recent scandal care o vizează pe Lenuța Damian, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a decis să verifice dosarele de încadrare a profesorilor de la toate școlile din județ.

De altfel, ISJ Vaslui s-a constituit parte civilă în procesul penal deschis împotriva Lenuței Damian și ar urma să precizeze în instanță suma pe care o va cere de la femeie în contul salariilor încasate ilegal ca profesoară de limba română vreme de 15 ani.

Lenuța Damian este acum sub control judiciar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`