Vicepreședinte Europol, despre polițiștii prinși luând mită: Riscă închisoare. Unul ar fi lider sindical / Nu este un caz singular / Ar trebui să îl vedem inclusiv pe cetățeanul străin cercetat penal și sancționat (VIDEO)

Vicepreședinte Europol, despre polițiștii prinși luând mită: Riscă închisoare. Unul ar fi lider sindical / Nu este un caz singular / Ar trebui să îl vedem inclusiv pe cetățeanul străin cercetat penal și sancționat (VIDEO)
Sursa foto: captură video B1 TV / Aktual24.ro

Dan Saltelechi, vicepreședinte al Sindicatului Europol, a vorbit despre cazul polițiștilor prinși luând mită în București, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru, și a declarat că aceștia riscă pedeapsa cu închisoarea.

Dan Saltelechi (Sindicatul Europol), pe B1 TV, despre polițiștii prinși luând mită în București

Întrebat ce știe despre acest caz, vicepreședintele Sindicatului Europol a spus: „Tot ce știm la acest moment sunt informații care provin din sursele deschise. Din păcate, se pare că este vorba despre doi polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, care au fost prinși în flagrant în momentul în care luau mită de la un cetățean străin”.

„Nu este un caz singular, de-a lungul timpului instituția a dovedit că al ei sistem imunitar funcționează efectiv. Cert este faptul că, teoretic, pentru aplicarea în integralitate a prevederilor legii în domeniul anticorupției, ar trebui să vedem inclusiv cetățeanul care oferă mita polițiștilor cercetat penal și ulterior sancționat pe măsură, pentru că ambele fapte sunt pedepsibile de către legislație, atât darea, cât și luarea de mită”, a adăugat Dan Saltelechi.

„Cu atât mai mult este regretabil pentru că tot din sursele deschise am înțeles că ar fi vorba despre un polițist care ar ocupa și o funcție de conducere în cadrul unei organizații sindicale din Poliție, ce-i drept, una destul de mică, însă din păcate astfel de fapte, de gesturi, sunt cumva incompatibile pe lângă profesia de polițist, dar și cu cea de lider de sindicat”, a continuat el.

Întrebat ce riscă polițiștii în cauză, reprezentantul Europol a spus: „Riscă închisoare. Trebuie să vedem efectiv contextul în care această infracțiune a fost produsă, împrejurările acesteia, dacă se probează că au mai existat în spate alte acte de corupție, în sensul că dacă au primit mită în repetate rânduri, și atunci putem vorbi chiar și de închisoare cu executare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`