Vicepreședintă ASPA, fostă angajată a unui SRL ce vinde hrană pentru maidanezii din adăposturile ASPA. Profit 1.700%

Vicepreședintă ASPA, fostă angajată a unui SRL ce vinde hrană pentru maidanezii din adăposturile ASPA. Profit 1.700%
Foto simbol: Pixabay

Cătălina Trănescu, fostă jurnalistă de la postul OTV al lui Dan Diaconescu, ajunsă directoare adjunctă la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, a fost angajata unui SRL care furnizează hrană pentru câinii fără stăpân din adăposturile ASPA și care și-a crescut amețitor cifra de afaceri și profitul într-un singur an, arată o investigație a Newsweek România.

Raluca Mihaela Irimia, o antreprenoare de 45 de ani din Iași, are un SRL denumit Alpha Contractor care vinde hrană pentru maidanezii din adăposturile ASPA, iar sediul a fost instalat în satul Cozieni din comuna Găneasa, din zona periurbană a Capitalei.

Asociații săi s-au retras din societate chiar în 2021, anul în care afacerea a înregistrat un succes major.

Vicepreședintă ASPA, fostă angajată a SRL-ului ce vinde hrană pentru maidanezii de la ASPA

ASPA, instituție aflată în centrul unui scandal de proporții după moartea unei femei mușcate de câini în zona Lacul Morii din București, este în directa subordonare a Dianei Pungă, fostă șefă de cabinet a lui Nicușor Dan și o apropiată a primarului general.

Surse din ASPA spun că Diana Pungă și Cătălina Trănescu conduc instituția peste capul directoarei generale, Georgiana Preda, pe care cele două ar dori să o transforme în țap ispășitor pentru incidentul de la Lacul Morii.

Cătălina Trănescu, care ar fi devenit între timp cel mai puternic om din ASPA, ar fi fost angajată cu carte de muncă a companiei Alpha Contractor, în perioada 2019-2020, spun aceleași surse.

„Nu știu să vă răspund cum a fost angajată (n.r. doamna Trănescu la Alpra Contractor SRL). Pe acea vreme eu nu eram în firmă. Am cumpărat această societate ulterior. Nici nu știam că a fost angajată , am aflat de curând”, a declarat Mihaela Irimia pentru Newsweek România.

Din CV-ul Cătălinei Trănescu lipsește tocmai capitolul în care ar fi fost angajată a SRL-ului care între timp a devenit furnizor oficială de hrană pentru animale al ASPA, acolo unde Trănescu ocupă în prezent funcția de directoare generală adjunctă.

Trănescu ar fi fost detașată de la SRL la ASPA în perioada în care încă mai puteau fi făcute delegări de la companii private către instituții de stat.

În vara anului 2022, Nicușor Dan a depus un denunț la DNA în legătură cu activitatea ASPA, reclamând că Alpha Contractor a încheiat în octombrie 2021 prin negociere fără publicare a unui anunț prealabil un acord-cadru de furnizare de hrană pentru câinii din adăposturile ASPA.

În 2021, Alpha Contractor a avut o cifră de afaceri de 1,7 milioane lei și un profit de 1,3 milioane lei – spre comparație, în 2020, avusese o cifră de afaceri de 875.000 lei și un profit de doar 71.000 lei.

Conducerea ASPA, Cătălina Trănescu, Diana Pungă și Georgiana Preda nu au răspuns întrebărilor Newsweek România pentru a comenta situația. Biroul de presă al Primăriei Capitalei s-a rezumat la a spus că solicitarea a primit un număr de înregistrare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`