Vicepremierul Ungariei invită România să accepte și să găsească soluții pentru conectarea drumurilor locale de o parte şi de alta a graniţei

Vicepremierul Ungariei invită România să accepte și să găsească soluții pentru conectarea drumurilor locale de o parte şi de alta a graniţei
Foto: 24-ore.ro

Semjen Zsolt, vicepremierul ungar, a declarat la inaugurarea lotului II al autostrăzii Nădlac-Arad că invită România să ”reconsidere poziția de refuz” și să găsească soluții pentru conectarea drumurilor locale de o parte şi de alta a graniţei, în vederea dezvoltării în zona transfrontalieră, informează Mediafax.

„Deşi evenimentele din ultimele luni ne-au arătat că există mari provocări pentru Europa în privinţa migraţiei ilegale, acest lucru nu ne poate împiedica să avem legături fără limite. Pentru Ungaria este de o mare importanţă realizarea posibilităţii de transport peste graniţe. Guvernul Ungariei şi-a fixat ca scop să construiască toate autostrăzile până la graniţă”, a declarat vicepremierul Ungariei.

„Sper că se va realiza cât de curând, pentru că noi considerăm că în acele zone ale Transilvaniei care sunt locuite de maghiari este important să avem şosele rapide. Guvernul Ungariei vrea să dezvolte zonele de lângă frontieră, motiv pentru care e nevoie şi de conectarea drumurilor locale care pot uni cele două ţări”, a continuat oficialul ungar.

Semjen Zsolt a mai adăugat că se gândește la ziua în care se va inaugura conectarea autostrăzii din nordul Transilvaniei cu autostrada din Ungaria și că Ungaria a construit cu finanțare europeană nouă drumuri de frontieră, dar acestea nu pot fi deschise circulației pentru că nu există legături cu drumurile din România.

„În anii trecuţi am construit nouă drumuri cu un sprijin considerabil din partea Uniunii Europene (…) Din păcate, acestea nu au putut fi deschise circulaţiei şi profit de ocazie pentru a invita partea română să-şi reconsidere poziţia de refuz şi să găsim împreună o posibilitate, o soluţie pentru ca locuitorii din zona de graniţă să se poată întâlni mai uşor. S-ar înlesni dezvoltarea economică, a turismului, a relaţiilor dintre oameni”, a spus vicepremierul ungar.

Semjen Zsolt a participat la inaugurarea lotului II al autostrăzii Nădlac-Arad și a punctului de trecere a frontierei Nădlac 2, la care a luat parte și Victor Ponta. Premierul României a declarat că, ”pentru prima dată, suntem conectați prin autostradă de UE”. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`