Viaductul fisurat Aciliu, construit de CNAIR cu 3.000.000€. Niciun specialist prezent pe teren

Viaductul fisurat Aciliu, construit de CNAIR cu 3.000.000€. Niciun specialist prezent pe teren
Sursa foto. Foto: Facebook/CNAIR

Viaductul Aciliu de pe Autostrada Sibiu – Deva s-a fisurat pe unul din piloni, a anunțat CNAIR care a uitat să părecizeze că lucrarea a fost făcută chiar de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNAIR) acum 7 ani.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunțat o expertiză pe viaductul Aciliu unde sunt fisuri pe unul din pilonii de susținere a podului. CNAIR este cel care a finalizat lucrările la viaduct în anul 2016.

În cursul zilei de azi, pe viaduct nu lucra nimeni, nu era niciun expert. Era închisă o bandă pe câteva sute de metri semn că CNAIR s-a speriat, dar nu atât de mult încât să înceapă în forță expertiza.

Viaductul Aciliu se află pe cei 22 de kilometri de autostradă dintre Cunța și Săliște, cunocuți ca lotul 3 al autostrăzii Sebeș-Deva.

Lotul a fost inaugurat de Victor Ponta în noiembrie 2014, deși recepția nu era făcută și specialiștii au averizat asupra pericolului inaugurării lucrării.

Șeful CNAIR de atunci Narcis Neaga a decis să decidă circulația. Pe porțiunea de drum de mare viteză s-a circulat 10 luni. În septembrie 2015, au apărut crăpături mari pe viaductul Aciliu și circulația a fost oprită complet. Abia în octombrie 2016, autostrada a fost redată circulație.

Cum a reziliat CNAIR contractul cu italienii de la Salini-Impregilo SpA, pe newsweek.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`