Vești bune pentru turiști. Prețurile de pe litoralul românesc scad drastic de la 1 septembrie. Tarifele, mai mici cu până la 70%

Vești bune pentru turiști. Prețurile de pe litoralul românesc scad drastic de la 1 septembrie. Tarifele, mai mici cu până la 70%
Plaja din Mamaia / Foto: Hepta.ro

Odată cu toamna, începe și programul Litoralul pentru Toți, iar românii se vor putea caza în hotelurile clasate de pe litoralul românesc la prețuri începând de la 36 de lei pe noapte.

În comparație cu vârful sezonului, în timpul programului Litoralul pentru toți, prețurile sunt cu 70% mai ieftine.

Programul se va derula în perioada 1 – 30 septembrie 2021, iar până în prezent s-au înscris 42 de hoteluri, din toate stațiunile de pe litoral. Acestea pun la dispoziția turiștilor aproximativ 3.400 de locuri de cazare.

„Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc, cu un grad mediu de ocupare mai mare decât in anul trecut, dar sub nivelul anului 2019.

Interesul ridicat manifestat de turiști îi determină și pe hotelieri să mențină unitățile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie”, a anunțat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc, potrivit Telegrafonline.ro.

Tarife de până la 36 de lei pe noapte

Tariful pentru o noapte de cazare, pe litoralul românesc, începe de la 36 de lei pe noapte, prin programul Litoralul pentru toți. Spre exemplu, cel mai ieftin pachet, pentru 2 persoane, pe noapte, fără mic dejun, poate fi achiziționat la un hotel de 2 stele din Saturn și costă 72 de lei pe noapte, în cazul în care se achiziționează un sejur de cinci nopți.

„Turiștii au toate motivele să aleagă o vacanță la mare în extra-sezon. În primul rând, tarifele sunt mult mai mici decât în luna august și ne așteptăm ca de această oportunitate să profite atât cei care nu au reușit să ajungă la mare în mijlocul verii, dar și turiștii care doresc a doua vacanță pe litoral.

Ne-am obișnuit în ultimii ani ca vremea să țină cu turiștii și în luna septembrie, astfel încât, conform prognozelor meteo actuale, aceștia se vor bucura de zile însorite la plajă până la sfârșitul lunii”, a mai adăugat Răducan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`