Veste bună pentru românii care își doresc să meargă în SUA. Cum am putea să scăpăm de vize în curând

Veste bună pentru românii care își doresc să meargă în SUA. Cum am putea să scăpăm de vize în curând
Schimbări importante în Uniunea Europeană: Cetățenii americani nu vor mai putea intra în UE doar cu pașaportul. Foto: Pixabay

Potrivit unor surse guvernamentale americane, cu cât se primesc mai multe cereri de viză pentru intrarea pe teritoriul SUA din partea celor care deja, cu atât s-ar obține o rată de refuz mai mică, o condiție pe care românii trebuie s-o îndeplinească pentru a putea intra în în programul „Visa Waiver” de călătorii fără vize.

Un număr de aproximativ 300.000 de români care au viză SUA, și,  prin urmare șansele lor de a obține reînnoirea ei sunt de aproape 100% pentru că ei au fost deja verificați.

Ce trebuie să facă românii pentru a fi primiți în programul „Visa Waiver”

Surse guvernamentale americane au făcut astfel un calcul, iar concluzia este evidentă: pentru a scădea rata de refuz până la 3% care este pragul maxim acceptat pentru ca România să intre în programul de călătorii fără vize, e nevoie să crească numărul de cereri cu șanse maxime de aprobare. E nevoie deci de reînnoirea vizelor pentru cei care au obținut deja una, scrie stirileprotv.ro.

Calculul a mers și mai departe și a rezultat că românii ar putea scăpa de vizele pentru Statele Unite dacă aproximativ 30.000 dintre cei care au deja viză solicită reînnoirea. Atenție, pot fi români a căror viză a expirat în ultimii doi ani sau a căror viză este încă valabilă, indiferent pentru cât timp.

Proceduri simplificate pentru obținerea vizei SUA

Procesul a fost mult simplificat și nici nu mai e nevoie de interviu la ambasadă. Trebuie doar să completați formularul online, să plătiți taxa și să transmiteți documentele prin curier la ambasadă.

La reînnoirea vizei, nu mai e nevoie să declarați nici măcar perioada călătoriei sau adresa unde veți locui în Statele Unite. Puteți doar să specificați că nu aveți încă planuri. România are acum o șansă aproape unică de a intra în programul Visa Waiver și toată speranța stă în cei care au obținut deja vize de călătorie de tip B1/B2 adică turistice sau de afaceri care ar trebui acum să și le reînnoiască pentru a atinge pragul necesar.

Multe dintre aceste persoane au fost deja notificate de serviciul consular american. Așa că în cazul în care primiți un email de la ambasada americană, nu vă speriați și nu îl considerați spam. E doar o invitație la reînnoirea vizei.

Până când se vor număra vizele SUA aprobate

Contorizarea se va face până pe 30 septembrie 2024 când se încheie anul fiscal american. Dacă vom ajunge la o rată de refuz de cel mult 3%, atunci va începe un proces birocratic de acces în program care va dura între 9 luni și un an. Asta înseamnă că am putea călători fără vize peste ocean, cel mai devreme de la 1 decembrie 2025.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`