Verdict final pentru profesorul care a umilit o elevă la BAC pentru că nu avea buletinul. Ce condamnare a primit cadrul didactic

Verdict final pentru profesorul care a umilit o elevă la BAC pentru că nu avea buletinul. Ce condamnare a primit cadrul didactic
Sursa foto: Pixabay.com

Un profesor universitar a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare după ce a fost judecat pentru comportament abuziv în calitate de președinte al unei comisii de examinare de la Bacalaureat, pentru a insultat o elevă care s-a dus la examen fără buletin, legitimându-se cu permisul auto.

Verdict final în cazul elevei umilite la BAC fiindcă și-a pierdut buletinul

Totul s-a întâmplat în anul 2017, la Colegiul Tehnic din Rădăuți, acolo unde o elevă care și-a pierdut buletinul cu câteva zile înainte de examenul la Matematică a luat legătura cu un membru al comisiei de supraveghere și a explicat situația. Fetei i s-a comunicat că se poate legitima cu permisul de conducere și ulterior va prezenta o copie a cărții de identitate.

Se pare că nu la fel de înțelegător a fost președintele Comisiei de Examinare de la Colegiul Tehnic din Rădăuți, deoarece acesta a încercat să o scoată pe elevă cu forța din examen. Mai mult decât atât, i-a adresat injurii și a umilit-o.

„Du-te la mă-ta după buletin, nesimţito”. „Cu permisul de conducere te legitimezi acasă la mă-ta, proasto!”. „Du-te în …. mă-tii, nesimţito”, sunt cuvintele pe care președintele Comisiei de Examinare i le-a adresat elevei, notează Adevărul.

„După ce a fost convinsă să iasă din sala de examen, una din profesoarele supraveghetoare a adus de la dosar o copie după cartea de identitate, însă pe hol, inculpatul a continuat să-i adreseze injurii și cuvinte jignitoare. Profesoarele supraveghetoare care erau de față l-au convins să o lase să susțină proba, iar după susținerea probei i s-a cerut de către membrii comisiei să dea o declarație cu privire la cele întâmplate”, se arată în rechizitoriul prin care profesorul universitar a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Eleva l-a dat în judecată pe profesorul universitar

Profesorul universitar a fost dat în judecată la vremea respectivă, eleva cerându-i daune morale de 22.500 de lei. Potrivit sentinței finalei, instanța a dispus plata unor daune morale de 5.000 de lei.

Totodată, cadrul didactic a fost găsit vinovat, acesta fiind condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Profesorul a declarat că „modul în care s-a comportat și toate discuțiile din data de 28.06.2017 au fost într-un cadru normal și în totală legalitate raportate la Procedura de desfășurare a examenului de Bacalaureat”. A mai punctat că nu i-a adresat injurii sau cuvinte jignitoare elevei. „Doar a vorbit pe un ton mai ridicat, mai autoritar”, se arată în dosar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`