"Venim aici cu gândul că scăpăm de nişte probleme şi dăm de altele". Pacienții, speriați de spitalul în care medicii au fost electrocutați în timpul operațiilor

"Venim aici cu gândul că scăpăm de nişte probleme şi dăm de altele". Pacienții, speriați de spitalul în care medicii au fost electrocutați în timpul operațiilor
foto: oradeaindirect.ro

Pacienții care, dintr-un motiv sau altul, sunt nevoiți să ajungă la unul dintre spitalele din Capitală unde medicii au fost electrocutați în timpul operațiilor, sunt de-a dreptul speriați de această posibilitate, potrivit mediafax.ro.

"Mai întâi au fost infecţiile pe care oamenii le-au luat din spitale, acum doctorii se electrocutează în timp ce se ocupă de pacienţi. E grav dacă se întâmplă aşa ceva. Sunt cazuri rare, dar nu poţi să te simţi în siguranţă. Şi pacienţii pot păţi la fel. Aici s-a ajuns în 2016. Nu se fac investiţii serioase, toată lumea are impresia că merge şi aşa şi uitaţi unde se ajunge. Suntem deja bolnavi, nu avem nevoie de stres în plus. Ne-am internat cu gândul că ne facem bine sau ne mai lungim zilele. Stăm la mila Celui de Sus. Ar putea măcar să verifice aparatura mai des", a declarat un pacient pentru jurnaliștii de la sursa online mai sus citată.

"Când auzi de astfel de cazuri e normal să îţi fie teamă. Ar trebui să venim aici cu gândul că scăpăm de nişte probleme, nu că s-ar putea să dăm de altele. Aşa e la noi, până nu moare cineva sau până nu se întâmplă ceva grav, nu mişcăm un deget. Vina se pasează de la unul la altul până nu mai ştim nimic", a mărturisit un alt pacient.

De cealaltă parte, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că ai multe rapoarte au fost trimise către Ministerul Sănătăţii, care a anunţat, la rândul lui, că aşteaptă rezultatele controalelor dispuse în cadrul spitalelor unde personalul medical s-a electrocutat.

"Au fost înaintate rapoarte către minister, către autorităţile locale pe toate problemele pe care le-au găsit echipele de prevenţie ale pompierilor. Acolo unde au fost găsite probleme pe prevenirea incendiilor, riscuri, vulnerabilităţi, acolo aceste rapoarte au fost trimise la nivelul Ministerului Sănătăţii şi la nivelul spitalelor. Bineînţeles, infrastructura are nevoie de foarte multe lucrări, foarte multe îmbunătăţiri şi acest lucru ştiu că este chiar în atenţia colegilor de la Ministerul Sănătăţii în acest moment", a precizat Arafat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:22 - Alegeri prezidențiale 2024: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la vot
08:21 - Nicolae Ciucă a mers la vot: „Eu am votat pentru prosperitate, securitate și democrație. Am votat util pentru acel candidat care, într-adevăr, poate să reprezinte toate aceste valori ale democrației românești” (VIDEO)
08:05 - Cutremur în România, duminică dimineață, în ziua alegerilor prezidențiale
07:39 - Referendum București: Secțiile de votare s-au deschis, cetățenii răspund la trei întrebări importante
07:15 - Alegeri prezidențiale 2024. S-au deschis secțiile de vot: Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni