Vasile Marica (Sed Lex), despre protestul angajaților din Finanțe: Nu cred că vineri va lucra cineva / Politicienii dau vina numai pe noi că nu s-au făcut încasări, deși ei fac Codul Fiscal, ei fac legile (VIDEO)

Vasile Marica (Sed Lex), despre protestul angajaților din Finanțe: Nu cred că vineri va lucra cineva / Politicienii dau vina numai pe noi că nu s-au făcut încasări, deși ei fac Codul Fiscal, ei fac legile (VIDEO)
Vasile Marica, președintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX. Captură Video B1 TV

Vasile Marica, președintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, a anunţat că 15.000 de persoane protestează joi, la nivel naţional, față de măsurile fiscal-bugetare cuprinse în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă, măsuri care afectează, în total, 22.000 de oameni. „Eu nu cred că mâine va lucra cineva”, a mai spus el.

Lider de sindicat, despre protestul angajaților din Finanțe

Acesta a mai afirmat că nu vor fi niciodată bani suficienți la bugetul țării până când sistemul nu va fi profesionalizat şi digitalizat.

„Dânşii cum vor să facă e cam aşa: cumulăm două funcţii de şef birou şi şeful decide cine rămâne. Asta nu se poate! Vom câştiga în instanţă, asta pe de o parte, şi de cealaltă parte, nu e normal ce se întâmplă că, pe lângă faptul că nu avem personal tânăr, că din 2016 nu s-au mai făcut angajări, nu avem o lege care să ne apere când ne ducem în inspecţii”, a declarat Vasile Marica.

El a mai susținut că greva angajilor din Finanțe e una spontană, necontrolată de sindicat: „Noi vrem să pornim pe 22 același protest. Între timp, colegii noştri s-au supărat şi mai tare”.

Angajații din Finanțe, supărați că politicienii dau vina pe ei pentru gaura din bugetul țării

„Problema e (…) faptul că politicienii dau vina numai pe noi că nu s-au făcut încasări, în condiţiile în care ei fac Codul Fiscal, fac legile, ei ne obligă să facem o anumită legislaţie. Nu avem nicio vină pentru chestia asta! (…) E o problemă de sistem, sistemică”, a mai afirmat președintele SED LEX.

Vasile Marica a criticat apoi şi propunerea guvernanţilor de a muta angajaţii de la o instituţie la alta: „Am auzit o anomalie: că iei un inspector fiscal şi-l pui la Trezorerie, îl iei pe unul de primărie şi-l pui la vamă. Să fim serioşi… Noi ne chinuim să profesionalizăm oamenii şi oamenii ăştia vin şi spun nişte aberaţii mai mari ca ei. Nu merge aşa…”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`