Vasile Bănescu, despre cazul sociologului Alfred Bulai, acuzat de agresiune sexuală: „Tăcerea nu e niciodată de aur”

Vasile Bănescu, despre cazul sociologului Alfred Bulai, acuzat de agresiune sexuală: Tăcerea nu e niciodată de aur
Foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a comentat la rândul său cazul sociologului Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală.

Acesta a scris pe Facebook că “tăcerea nu e niciodată de aur”, cu referire la victimele agresiunilor sexuale care au fost încurajate să vorbească despre chinurile prin care au trecut:

„Tăcerea nu e niciodată de aur. Când nu e asurzitoare, deci complice, e doar de plumb. Precum capacul unui sarcofag care a înghițit definitiv un trup. Tăcerea îngroapă de viu. E abdicare, capitulare. Morală.”, a scris teologul.

Site-ul de investigații Snoop.ro a dezvăluit luni că sociologul Alfred Bulai, 61 de ani, profesor, șeful departamentului de sociologie de la SNSPA și cunoscut analist politic la TV, le cerea studentelor să se dezbrace în fața lui.

Profesorul Alfred Bulai (61 de ani) a fost suspendat marți din toate funcțiile de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Decizia a fost luată în Senatul Universității la o zi de la investigația jurnaliștilor de la Snoop.ro, care au publicat mărturii ale unor studente ce îl acuză de abuzuri sexuale.

Conducerea SNSPA spune și că nu a existat niciodată o plângere la adresa lui Alfred Bulai, depusă la decanat sau la alte foruri din universitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`