Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, despre scandalul provocat de Elena Lasconi: „Contestarea familiei formate din căsătoria dintre bărbat și femeie este barbarism”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, despre scandalul provocat de Elena Lasconi: „Contestarea familiei formate din căsătoria dintre bărbat și femeie este barbarism”
Sursa Foto: Captură Video/ YT

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a intervenit în scandalul declanșat după reacțiile USR la recentele afirmații ale Elenei Lasconi care a recunoscut că a votat „Da” la referendumul pentru familie.

Vasile Bănescu, reacţie în scandalul Elenei Lasconi

„Contestarea familiei edificate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, prigonirea firescului, ştergerea programatică a urmelor trecutului sunt semne virulente ale existenţei noilor barbari”, a scris Vasile Bănescu pe Facebook, după controversa iscată în urma declaraţiei primarului oraşului Cîmpuling Muscel, Elena Lasconi.

Potrivit acestuia, „nu este deloc sigur că statul, învăţământul sau politicienii de pretutindeni au dreptul moral să se folosească de sloganuri şi constructe ideologice precum „căsătoria pentru toţi” (detestată până relativ recent de homosexuali) sau de concepte precum „genul” şi „diversitatea” pentru a le instituţionaliza în vederea schimbării dramatice a relaţiilor sociale”.

„Lichidarea lumii „vechi”, contestarea autorităţii formatoare a familiei edificate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie sau dintre o femeie şi un bărbat, multimilenară instituţie (nu „contract”) în care aproape toţi ne-am născut şi singura care poate duce omenirea mai departe, prigonirea firescului, ştergerea programatică a urmelor trecutului, căruia toţi îi datorăm prezentul şi în cea mai mare măsură viitorul, acestea sunt semne virulente ale existenţei în chiar mijlocul lumii civilizate de Decalog şi Evanghelie a noilor barbari: ideologii salvaţionişti care vorbesc inept, deci nedrept despre trecut şi perorează identic despre un viitor pe care, opunându-l isteric creştinismului şi instituţiilor consacrate, îl cred cu necesitate mai bun. „Mai binele” sprijinit pe nimic fiind marota, devenită deja bătrâna cocotă, a tututor ideologiilor”, susține purtătorul de cuvânt al BOR.

„Familia este orice vor oamenii să fie familie” – autor, „omul recent”

„Un gând care descrie punctual dezarticularea viziunii morale asupra ordinii naturale, compromiterea ei prin amoralism. O mostră de invincibilă ignoranţă şi de ermetic analfabetism cultural cu inevitabile consecinţe pentru societate. Consecinţe desigur niciodată evaluate de cei ce pot vedea în familie „orice vor oamenii să vadă”, adică să proiecteze cu mintea lor ieşită din minţi dincolo de nesemnificativa realitate.

E-urile ideologice îngurgitate în doze aproape letale fac ravagii în metabolismul cultural şi moral al celor care nu au avut acces la hrana şi aerul curate ale celei mai înalte culturi a lumii, cea europeană, rodită de codul moral iudeo-creştin. Cel care a germinat, rodit şi hrănit inclusiv Modernitatea, din care ideologii de rit progresist, trăitori bezmetici în evul obscur al relativismului şi post-adevărului nu mai înţeleg nimic. Întrucât, nemaiavând acces la cheia ei culturală, aceasta le rămâne, desigur, impenetrabilă”, a mai scris Vasile Bănescu, pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie