Vasile Astărăstoae, reales în fruntea al Colegiului Medicilor: „În ciuda unei campanii murdare, corpul medical nu s-a lăsat manipulat”

Vasile Astărăstoae, reales în fruntea al Colegiului Medicilor: „În ciuda unei campanii murdare, corpul medical nu s-a lăsat manipulat”
Foto: razbointrucuvant.ro

Vasile Astărăstoae, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Iași, a fost reales, joi, președinte al Colegiului Medicilor din România, pentru mandatul 2012-2016, potrivit Mediafax.

Astărăstoae s-a declarat onorat de încrederea acordată de corpul medical, care „împotriva unei campanii murdare”, i-a acordat din nou votul.

Sunt onorat de faptul că, în pofida unei campanii murdare, corpul medical nu s-a lăsat manipulat şi mi-a acordat votul de a-i reprezenta în continuare. Pentru mine este o mare responsabilitate de a nu-i dezamăgi în luptele grele care vor urma şi pentru cei care au dorit ca vocea Colegiului să dispară, le transmit că s-au înşelat amarnic şi, aşa cum în Cehia, Slovacia şi Israel, medicii şi-au impus punctul de vedere, se va întampla şi în România”, a declarat Vasile Astărăstoae.

În cursul săptămânii trecute, Vasile Astărăstoae a fost reales în funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Iași.

Vasile Astărăstoae a fost reclamat Agenției Naționale de Integritate la Parchetul ICCJ pentru conflict de interese și abuz în serviciu.

Totodată, Vasile Astărăstoae este cercetat de DNA Iaşi, într-un dosar privind trucarea licitaţiei pentru platforma de e-learning a universităţii ieşene, proiect realizat din fonduri europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)