CORONAVIRUS | Andrea Ammon, oficial UE: Primul val al epidemiei în Europa a trecut, mai puţin în România, Bulgaria, Polonia, Suedia şi Marea Britanie

CORONAVIRUS | Andrea Ammon, oficial UE: Primul val al epidemiei în Europa a trecut, mai puţin în România, Bulgaria, Polonia, Suedia şi Marea Britanie
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Andrea Ammon, directoarea Centrului European de Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC), o agenție a Uniunii Europene, a declarat că majoritatea ţărilor europene au depăşit perioada de vârf a epidemiei noului coronavirus, mai puțin România, Bulgaria, Polonia, Suedia şi Marea Britanie.

Astfel, oficialul l-a contrazis pe Boris Johnson care a declarat joi că Marea Britanie a trecut de vârf și este „pe panta descendentă”.

Andrea Ammon: ECDC nu a văzut „nicio schimbare substanțială în ultimele 14 zile“ pentru România

Mai precis, Andrea Ammon le-a afirmat parlamentarilor europeni că Bulgaria înregistrează încă o creștere a cazurilor, în timp ce pentru Marea Britanie, Polonia, România și Suedia agenția nu a văzut „nicio schimbare substanțială în ultimele 14 zile“. Aceasta a spus că pentru toate celelalte țări europene a existat o scădere a cazurilor.

„Sâmbătă, se pare că valul inițial de transmisie (în Europa) a trecut de apogeul său”, a declarat Ammon parlamentarilor în cadrul unei videoconferințe, scrie Reuters.

ECDC monitorizează toate cele 27 de state membre ale UE, plus Marea Britanie, Norvegia, Liechtenstein și Insula.

Evaluarea ECDC asupra Marii Britanii este în conformitate cu datele privind creșterea totală a deceselor cauzate de toate cauzele raportate de EuroMOMO, un proiect de monitorizare a mortalității susținut de UE.

Comisia Europeană oferă un miliard de euro pentru vaccin

Comisia Europeană a promis un miliard de euro în cadrul eforturilor de descoperire a unui vaccin pentru noul coronavirus.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că este un efort al „echipei Europa”, și a sugerat că suma include şi contribuţii ale statelor membre UE.

Totodată, Angela Merkel a declarat luni că Germania va contribui cu 525 de milioane de euro la fondul global care va fi folosit pentru descoperirea unui vaccin sau a unui tratament pentru COVID-19, iar președintele Franței a promis 500 de milioane de euro.

Bilanțul românilor infectați cu SARS-CoV-2

Potrivit unui raport publicat luni de Grupul de Comunicare Strategică, peste 13.512 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 818 s-au stins din viață.

Până în momentul de față, 243 de pacienți sunt internați la ATI.

Grupul de Comunicare Strategică a mai transmis luni că, până acum 2.384 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 1.387 în Italia, 560 în Spania, 29 în Franța, 271 în Germania, 78 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta și Suedia.

De la începutul pandemiei și până la acest moment, 95 de cetățeni români aflați în străinătate, 29 în Italia, 19 în Franța, 30 în Marea Britanie, 8 în Spania, 4 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat.

Numărul persoanelor infectate a depășit trei milioane la nivel global

La nivel global, numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus, virusul care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019, a depășit trei milioane de cazuri.

Mai precis, peste 3.600.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 250.000, iar peste 1.100.000 s-au recuperat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`