Vânzarea biletelor pentru transportul feroviar, realizată prin intermediul unei platforme unice / Autoritățile au plătit aproape un milion de euro

Vânzarea biletelor pentru transportul feroviar, realizată prin intermediul unei platforme unice / Autoritățile au plătit aproape un milion de euro
Sursa foto simbol: Facebook / CFR

Autoritățile responsabile de transportul feroviar au lansat, după ani întregi de amânări, o platformă unică pentru vânzarea biletelor.

Studenții și elevii vor putea să își cumpere bilete reduse fără să mai aștepte la ghișeu prin intermediul platformei.

Mai mulți români veniți din Anglia au încercat să cumpere bilete online, dar au fost redirecționați către alte site-uri și tot la coada interminabilă din gară au ajuns.

Platformă de vânzare a biletelor pentru trenuri de aproape un milion de euro

Cei care vor să își cumpere un bilet prin intermediul platformei trebuie să vă creați un cont. Mai apoi să planificați călătoria (ex: București – Brașov), moment în care site-ul vă va arăta toate cursele disponibile în funcție de perioada aleasă. Pentru câteva momente, aplicația nu permite plata directă a biletului, motiv pentru care trebuie să intrați pe site-ul CFR.

„Această mulțumire trebuie să se direjeze către operatori – solicitați-le operatorilor”, a spus Ștefan Roșeanu, președintele Autorității Feroviare Române.

Pentru această platformă, autoritățile responsabile de aceste vânzări ale biletelor au plătit aproape un milion de euro. În prezent, asupra aplicației se lucrează pentru ca studenții și elevii să poată achiziționa bilete online la preț redus.

S-a stat undeva la 40 de minute, ceva de genul. Avem reduccere de elev, online nu ne convine – atunci stăm la coadă”, a spus un student, conform stirileprotv.ro.

„Studenții sunt înregistrați în sistemele operatorilor. Este în discuții pentru a avea acces la baza de dată a Ministerulu Educației să vedem dacă acel student există. În această bază de date sunt 70-80% din studenții din România. Restul nu au circulat cu trenul”, a spus Mirel Traistaru, specialist IT Ministerul Transporturilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`